Beroepingscommissie aangewezen

Er is toestemming van de Hervormde Algemene Kerkenraad voor het beroepen van een predikant. Ook is de verklaring binnen waarin staat dat de gemeente financieel voldoende draagkracht heeft om een predikant te kunnen beroepen.

De wijkkerkenraad heeft een beroepingscommissie benoemd, die het beroepingswerk zal organiseren. Deze commissie brengt advies uit aan de wijkkerkenraad voor het beroepen van een predikant. De leden van de beroepingscommissie zijn: Pietie van Buren (namens de Hervormde Algemene Kerkenraad), de gemeenteleden Inge Matthijsse, Roos Breevaart, Jolieke Houtman, Dick van den Berg, Annis Lekransy, Jan Hordijk en Pieter Vlok, namens de kerkenraad Arjan Dijkshoorn (kerkrentmeester wijkkerkenraad) en Aad Klop (voorzitter wijkkerkenraad). Stella van Berk (diaken wijkkerkenraad) verzorgt het secretariaat.

Het beleidsplan en de profielschetsen zijn gereed (profielschets van de te beroepen predikant, profielschets van de Hervormde wijkgemeente Schollevaar en de profielschets van de woonwijk Schollevaar).

De wijkkerkenraad ontvangt van het landelijk kerkelijk bureau een lijst met namen van predikanten die beroepbaar zijn. De kerkenraad voegt namen aan de lijst toe.

Wij vragen u ook om namen van predikanten door te geven aan de scriba van de kerkenraad (scriba-hws [at] ontmoetingskerkonline [dot] nl), vóór 2 december a.s. De opgaven moeten zijn voorzien van een motivering of argumentatie en van de naam van degene die de opgave doet.

Wij vragen u te bidden om wijsheid voor de leden van de beroepingscommissie en om Gods leiding in het beroepingswerk.