Wijkwinkel Schollevaar

In de twaalf jaar dat Wijkwinkel Schollevaar bestaat, zien we het aantal klanten en hulpvragen ieder jaar groeien. Naast het invullen van (belasting)formulieren, het helpen en voorbereiden van schuldhulpverleningstrajecten, financiële zaken en het geven van informatie, wordt er ook gebruik gemaakt van de brochures die in de wijkwinkel  staan.

Vaak wordt op afspraak gewerkt, maar wijkbewoners kunnen ook ’zomaar‘ binnenlopen. Als er tijd is, wordt de vraag direct beantwoord of wordt de klant direct geholpen. Per dagdeel zijn drie tot vier vrijwilligers aanwezig, die het werk als team verdelen en verzorgen. Per team is er altijd iemand aanwezig met veel ervaring.

Wijkwinkel Schollevaar

Door het jaar heen worden bijeenkomsten georganiseerd voor de ongeveer vijfendertig vrijwilligers, waardoor zij de kans krijgen hun kennis te vergroten wat betreft de aspecten die spelen in de wijkwinkel. Ze leren veel van elkaar en het werk, en de bijeenkomsten dragen bij aan een goede onderlinge band. Voor meer informatie, kunt u terecht op www.wijkwinkelschollevaar.nl.

De Wijkwinkel Schollevaar is een samenwerkingsverband van de Gemeente Capelle, woningcoöperatie Havensteder en de Ontmoetingskerk. Hoezo Wijkwinkel?, lees hier meer.

In de Wijkwinkel Schollevaar worden ook diverse andere activiteiten georganiseerd. Dit zijn Ontmoetingsochtenden en het Praatuur (beter Nederlands leren spreken).
Meer informatie over deze activiteiten vindt u hier.

Openingstijden
Maandag: 13.30-15.30 uur
Dinsdag: 10.00-12.00 uur
Woensdag: 10.00-12.00 uur
Donderdag: 10.00-12.00 uur
Vrijdag: 13.30-15.30 uur

Contact
Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met:
Wijkwinkel: 010-3030346 (bereikbaar tijdens openingstijden)
wijkwinkelschollevaar [at] gmail [dot] com