Wijkwinkel Schollevaar

In de Wijkwinkel Schollevaar helpen vrijwilligers met het invullen van (belasting)formulieren, het voorbereiden van schuldhulpverleningstrajecten en andere financiële of niet-financiële zaken. Ook vinden er bijeenkomsten en trainingen plaats, bijvoorbeeld crea-ochtenden of een gratis training Beter Nederlands leren spreken.

Vaak wordt op afspraak gewerkt, maar wijkbewoners kunnen ook ’zomaar‘ binnenlopen. Als er tijd is, wordt de vraag direct beantwoord of wordt de klant direct geholpen. Per dagdeel zijn drie tot vier vrijwilligers aanwezig, die het werk als team verdelen en verzorgen. Per team is er altijd iemand aanwezig met veel ervaring.

Wijkwinkel Schollevaar

Door het jaar heen worden bijeenkomsten georganiseerd voor de ongeveer vijfendertig vrijwilligers, waardoor zij de kans krijgen hun kennis te vergroten wat betreft de aspecten die spelen in de wijkwinkel. Ze leren veel van elkaar en het werk, en de bijeenkomsten dragen bij aan een goede onderlinge band. Voor meer informatie, kunt u terecht op www.wijkwinkelschollevaar.nl.

De Wijkwinkel Schollevaar is een samenwerkingsverband van de Ontmoetingskerk en Stichting Welzijn Capelle.

In de Wijkwinkel Schollevaar worden ook diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals een Crea-ochtend of Beter Nederlands leren praten. Meer informatie over deze activiteiten vindt u hier.

Openingstijden
Zie: Openingstijden.

Contact
Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met:
Wijkwinkel: 010-3030346 (bereikbaar tijdens openingstijden)
wijkwinkelschollevaar [at] gmail [dot] com