Wegwijzerkampen

Jaarlijks worden in de zomervakantie van de basisscholen en de middelbare scholen zomerkampen georganiseerd door de stichting Wegwijzerkampen. In deze stichting zijn verschillende kerken betrokken, waaronder de Ontmoetingskerk.

Elke zomervakantie zijn er kinderkampen, tienerkampen en een jongerenkamp. Bij de kinderkampen zijn kinderen van acht tot en met twaalf jaar welkom. Tieners tussen twaalf en zestien jaar kunnen mee met het tienerkamp, en jongeren vanaf zestien jaar zijn welkom bij het jongerenkamp. Elk kamp kent leuke en gezellige activiteiten, zoals een dropping, een bonte avond, (bos)spellen, zwemmen, creatieve activiteiten en een kampvuur. Ook is er vrijwel elke dag een vakantiebijbelclubuur (bij de kinderkampen) of een bijbels uur (bij de tiener- en jongerenkampen). Kinderen verblijven op een terrein met tenten, een grote schuur met eetzaal, douches en toiletten. De tieners en gaan naar een kampeerboerderij. De jongeren gaan dit jaar naar Frankrijk.

Data 2022:

  • Kinderkamp 1: 9-16 juli
  • Kinderkamp 2: 16-23 juli
  • Kinderkamp 3: 23-30 juli
  • Kinderkamp 4: 30 juli – 6 augustus
  • Kinderkamp 5: 6-13 augustus
  • Tienerkamp 1: 9-16 juli
  • Tienerkamp 2: 16-23 juli
  • Tienerkamp 3: 23-30 juli
  • Jongerenkamp: 16-23 juli

Voor meer informatie  (over de data van de kampweken en bijvoorbeeld over het sponsorfonds) kunt u terecht op de website van de kampen: www.wegwijzerkampen.nl. Op deze website kunnen kampers ook worden aangemeld.

Contact
Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met:
Jonathan Louwerse
jonathan [at] wegwijzerkampen [dot] nl

Verdere informatie

Onze organisatie (een fusie tussen de YEK en de Wegwijzerkampen) is sinds 1976 actief in het organiseren van zomerkampen voor kinderen en tieners. Wat begon met één kinderkamp in 1976 is uitgegroeid tot acht kampweken nu.

De stichting Wegwijzerkampen wordt mede ondersteund door vijf kerken uit de regio Rotterdam (Capelle a.d. IJssel, Krimpen a.d. IJssel, Oud-Beijerland, Ridderkerk en Zwijndrecht). De kampdeelnemers en teamleden komen uit het hele land.

Elk jaar zijn er veel vrijwilligers die in een kampweek meegaan als leiding. In de maanden voor de kampweken ontvangen zij de nodige instructie en toerusting. Iedere kampweek heeft minstens één gediplomeerde EHBO-er/ BHV-er.

Tijdens de kampweken worden de deelnemers in leeftijdsgroepen ingedeeld; elke groep bestaat uit ongeveer 7 kinderen of tieners. Deze groepen worden geleid door één (tienerkampen en jongerenkamp) of twee teamleden (kinderkampen). Deze teamleden maken weer deel uit van een team, dat wordt geleid door (meestal) twee oudere medewerkers met de nodige kampervaring.