Bij de diensten (19-1 en 26-1)

Er is geen plaats in Nederland te vinden, waar geen kerk staat. Het beeld van een dorp of een stad wordt niet zelden beheerst door het kerkgebouw. Johannes heeft, zo lezen we in Openbaring 21, een bijzondere stad gezien. Een stad, die zon noch maan nodig heeft en waarvan de poorten nooit gesloten zijn. Een stad zonder tempel. In het paradijs was ook geen tempel. In de hemel is evenmin een tempel. De Here God Zelf is de tempel.
Zij, die geschreven zijn in het levensboek van het Lam, mogen eeuwig zingen van Zijn goedheid, heiligheid en waarachtigheid. Soms ondervinden we daar iets van tijdens de samenkomst van de gemeente. Dan zien we geen dominee en kerkgangers meer, maar Jezus alleen! Heerlijk, als we dan vervuld met de Heilige Geest, de lofzang aanheffen en gezegend uit de kerk mogen komen: We hebben de Here Jezus gezien!
In het nieuwe Jeruzalem wordt de Almachtige en het Lam eeuwig glorie toegebracht.
Op weg naar deze stad met de gouden poorten mogen we wekelijks gesterkt en gevoed worden tijdens de eredienst.

Zouden we ook eenmaal komen,
Waar de levensstroom ontspringt,
En aan d’ altijd groene zomen
Christus’ kerk Zijn lof steeds zingt.

Op D.V. 19 januari gaat in de morgendienst ds. N. de Jong uit Rotterdam voor. In deze dienst zullen er enkele ambtsdragers aftreden, te weten: dhr. Henk Meendering als missionair ouderling, mw. Judith van der Mey-Rugenbrink als jeugdouderling, dhr. Bart van der Nagel als jeugddiaken en dhr. Werner Pals als diaken.
Er zal ook een tweetal ambtsdragers bevestigd worden, te weten: dhr. Jan Trouwborst als diaken en dhr. Gerrit Wiltink als jeugdouderling. Mw. Karin Verboom zal op een later moment worden bevestigd als diaken.
Herbevestigd zullen worden dhr. Arjan Dijkshoorn als ouderling-kerkrentmeester, dhr. Aad Klop als ouderling, dhr. Nico Kok als ouderling-kerkrentmeester en dhr. Gerard Wassink als ouderling.
’s Middags begroeten we ds. G.J. van Beek uit Ridderkerk. Hij is predikant geweest in Zevenhuizen en Puttershoek en uit die periode kennen we hem nog.
Op zondagmorgen 26 januari hopen we in de morgendienst dr. A. van Wilgenburg te ontmoeten. Hij is ouderling in Nijkerk (wijk van ds. T.C. Verhoef) en docent aan de theologische faculteit in Tilburg.
’s Middags is er weer een dienst voor kerk en wijk en we zijn blij dat proponent Peter van den Berg zijn bijdrage aan deze laagdrempelige samenkomst heeft toegezegd.
Gezegende diensten toegewenst.