Wijkwinkel Schollevaar viert zesjarig bestaan!!

De Wijkwinkel Schollevaar viert feest op 25 januari. Deze zaterdag bestaat dit initiatief zes jaar. En dat is te merken! Verkleedde figuren wandelen door winkelcentrum de Scholver, een popcornmachine draait overuren en in de Wijkwinkel staat de koffie met wat lekkers klaar.

 Vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur gaan de deuren van de Wijkwinkel wijd open. Verschillende vrijwilligers geven een kijkje in ‘hun’ activiteit. Zoals het Praatuur, waar wijkbewoners de Nederlandse taal oefenen. In het winkelcentrum worden bonnetjes uitgedeeld waarmee kinderen een zak popcorn kunnen halen. Ook worden lootjes uitgedeeld. Met zo’n lootje kan je in de Wijkwinkel kijken of je een prijsje gewonnen hebt.

 Servicepunt
De Wijkwinkel in de Scholver is een servicepunt waar iedereen gratis terecht kan voor allerlei vragen en problemen. Vrijwilligers hebben een luisterend oor en bieden de helpende hand. Bijvoorbeeld bij het invullen van belastingformulieren of formulieren voor zorgtoeslag en huursubsidie. Verder kunnen wijkbewoners er informatie krijgen over activiteiten en voorzieningen en is de Wijkwinkel uitgiftepunt van plastic afvalzakken . Ook worden er vanuit de Wijkwinkel leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops. De Wijkwinkel is dé plek om andere mensen te ontmoeten, gezellig te kletsen, even uitrusten van het boodschappen doen, een bordspelletje spelen of gewoon lekker even zitten met een kopje koffie of thee.

 De Wijkwinkel is gevestigd in de Scholver, tegenover het station. Het is vanaf 27 januari mogelijk een afspraak te maken om de aangifte inkomstenbelasting 2013 in te laten vullen.