Bij de diensten (2-2 en 9-2)

IJdelheid der ijdelheden. De wijsheid en waarheid die Prediker ons verschaft, wordt op het eerste gehoor lang niet altijd begrepen. De vergankelijkheid van het bestaan en de betrekkelijkheid van alle dingen wordt ons getekend. Zaken, die wij belangrijk vinden, laten Prediker onberoerd.
Wij vinden onszelf en ons werk erg belangrijk, maar Prediker vraagt, welk voordeel de mens heeft van al zijn zwoegen, waarmee hij zich aftobt.
Je wordt zo moe van alles. ‘Het oog wordt niet verzadigd van zien en het oor wordt niet vervuld van horen’. Welk voordeel heeft de mens? Wat is het doel, wie heeft de zin vernomen? Het doel van het leven is niet zozeer succes, als wel geluk. Een waar geluk en een zinvol leven bestaan in de gemeenschap met God. Een leven geleid door Woord en Geest wordt zeker niet gekenmerkt door lucht en leegte. De blijde boodschap van het Evangelie is boordevol genade en vervult ons met diepe dankbaarheid. We worden als christelijke gemeente opgeroepen en uitgenodigd om ons geloof te verdiepen en uit te dragen. We bidden, dat het heilig vuur tijdens de erediensten en bij al het werk, wat in de gemeente gedaan mag worden, blijft branden.

‘Hoor, Heilige Geest, wij roepen U!
Kom, wees aanwezig in het woord;
wek onze geest, opdat hij hoort,
wek ons tot leven, hier en nu.’

D.V. 2 februari ontmoeten we ’s morgens ds. Harmen van Wijnen uit Nieuwegein en ’s middags ds. A. Tromp uit Krimpen a/d IJssel.
Op 9 februari hoopt in de morgendienst ds. G.H. Abma uit Gouda voor te gaan. ’s Middags staat er een speciale jongerenzangdienst op het programma.
Onze praise- en worshipband Firewall verleent enthousiast medewerking aan deze bijeenkomst, boordevol aanbidding en lofprijzing.

Gezegende diensten toegewenst.