Bij de diensten (2-3 en 9-3)

Op D.V. zondag 2 maart willen we met elkaar koffie drinken na de dienst, die geleid wordt door ds. J.C. Oosterwijk uit Wezep, een jonge predikant, die opgroeide in Capelle a/d IJssel. Tijdens deze dienst zal mevr. Karin Verboom (Wolga 117, 2911 RD Nieuwerkerk aan den IJssel) worden bevestigd als diaken. Graag willen we in deze soms barre tijden extra aandacht vragen voor de stille armoede! Zoals gebruikelijk op de eerste zondag van de maand kunt u bij de diakenen weer levensmiddelen kwijt, waarmee u mensen in moeizame omstandigheden een enorm plezier kunt doen. Van harte aanbevolen! ’s Middags begroeten we met vreugde ds. Martijn van Laar, werkzaam als missionair predikant in Rotterdam-Delfshaven.

Op D.V. 9 maart komt de voorganger in de morgendienst uit Nijkerk. Ds. T.C. Verhoef is vaker in ons midden geweest en we verheugen ons altijd zeer op zijn komst.
’s Middags hebben we, zoals we gewoon zijn in de lijdenstijd, weer de Passiezangdienst, waarin dit jaar kandidaat Peter van de Berg uit Barendrecht voorgaat. Inmiddels een goede bekende in ons midden.

In het kerkelijk jaar kennen we de veertig dagen tijd, voorafgaand aan Pasen, waarin stilgestaan wordt bij het lijden en sterven van onze Heer, Jezus Christus.
In Marcus 15 vers 16-21 lezen we over Simon van Cyrene.

De Bachcantate: ‘Ich will den Kreuzstab gerne tragen’, heeft mogelijk niet voor hem gegolden. Hij was op weg naar huis, na een dag werken en wilde naar zijn vrouw en zoontjes, Alexander en Rufus. Achter Jezus het kruis dragen, houdt heel wat in. Er wordt ontzaglijk veel geleden, dag in dag uit in deze wereld. Om dan achter de Here aan te mogen gaan: niet klagend, maar dragend en biddend om kracht….. Wat is er met je gebeurd Simon, wat zie je eruit, wat heb je gezien? Hij had op Golgotha gestaan en gehoord hoe de Middelaar bad voor zijn beulen.
Alles is plotsklaps veranderd in het leven van Simon van Cyrene.

In Romeinen 16 vers 13 laat Paulus een zekere Rufus, de uitverkorene met zijn moeder groeten. Zo is een heel gezin veranderd, vernieuwd, omdat de vader opgedragen werd het kruis achter Jezus te dragen. Jezus onze Verlosser, het Licht der wereld!

Wees in ons leven luister
en licht in onze pijn,
en in ons kruis en duister
de milde zonneschijn,
voor ’t aarzelend hart een leider,
een vuur van heinde en ver,
voor zieken een bevrijder,
voor stervenden een ster.

LvdK 167 vers 3

Gezegende diensten toegewenst.