Bij de diensten (16-3 en 23-3)

Ik ga ergens naartoe waar jij nog niet kunt komen, later zul je mij volgen’

Johannes 13:36b (NBV). Mensen kunnen ongeduldig zijn. Laat Jezus niet zo geheimzinnig doen en open zijn over de toekomst. Dan kan Petrus Hem vergezellen, zoals hij tot dusver steeds gedaan heeft. Maar Jezus zegt: ‘Nu niet, later wel. Het is onmogelijk, dat je Mij kunt volgen op de kruisweg, als Ik het offer van Mijn leven moet brengen, de straf op de zonde moet dragen en de toorn van God moet ondergaan. Nee, Petrus, nu kun je Mij niet volgen. Later wel, nadat Ik de weg gebaand heb, waarop je Mij kan en mag volgen.’

Niet naast, maar na de Meester. God wijst ons de weg. Jezus is de Weg de Waarheid en het Leven. Niet Hij heeft mij nodig, maar ik heb Hem nodig. Niet ik bewaar Hem, maar Hij bewaart mij.

Jezus, de haard van uw aanwezigheid
zal in ons hart een vreugdevuur ontsteken.
Gij gaat vooraan, Gij zult ons niet ontbreken,
Gij Hogepriester in der eeuwigheid.’
(Willem Barnard)

Op weg naar Pasen mogen wij met elkaar iedere zondag samenkomen om de overwinning van het Leven op de dood te vieren.

D.V. 16 maart gaat in de morgendienst onze oud-predikant ds. René van Loon voor en ’s middags ds. A. Christ uit Katwijk aan Zee. Een week later, D.V. 23 maart, is er een jongerendienst die geleid zal worden door onze missionair-diaconaal werker Gert van den Bos; we hopen dat in deze dienst veel jongeren aanwezig zullen zijn, maar dat er ook veel ouderen komen, dus een dienst voor iedereen! Wie er ’s middags voorgaat is op dit moment nog niet bekend maar zal z.s.m. via de weekbrief bekend gemaakt worden.

Alle diensten van harte aanbevolen.