Budgetmaatjes 010

Een nieuwe naam voor hetzelfde werk. Sinds begin dit jaar is de naam van SchuldHulpMaatje gewijzigd in Budgetmaatjes 010. Al langere tijd was er een gesprek gaande met het landelijke bureau van SchuldHulpMaatje over financiële en organisatorische aanpassingen in het project. Omdat deze gesprekken niet leidden tot het gewenste resultaat, is eind vorige jaar besloten om als zelfstandig project verder te gaan.

Wat is een Budgetmaatje
Een Budgetmaatje is een goed toegeruste vrijwilliger die mensen met financiële problemen ondersteunt. Niet alleen wanneer zij een traject voor schuldhulp doorlopen, maar ook daarna, als zij zelf de draad weer moeten oppakken om zelfstandig hun financiële huishouding op orde te houden.

Training
Voordat een Budgetmaatje gekoppeld wordt aan een hulpvrager, volgt hij/zij eerst een driedaagse training. Deze training voor nieuwe maatjes wordt gegeven door een gekwalificeerde trainer van Samen 010, een organisatie die het project ook op andere vlakken ondersteunt.

Intervisie
Gekoppelde maatjes komen elke zes weken bij elkaar voor intervisie. In deze bijeenkomsten, onder leiding van de coördinator van Budgetmaatjes 010, kunnen de maatjes vragen stellen, elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Het bijwonen van deze intervisiebijeenkomsten is verplicht.

Hercertificering
Om de kennis van maatjes op peil te houden worden periodiek aanvullende workshops rond bepaalde thema’s aangeboden. Een maatje moet per jaar tenminste twee van deze workshops volgen om voor de jaarlijkse hercertificering in aanmerking te komen.

Informatie

Voor meer informatie over Budgetmaatjes 010 kunt u terecht bij de coördinator Alexander Borst, budgetmaatjes [at] samen010 [dot] nl of tel. 010-4666722.
U kunt ook kijken op de website.
In mei/juni start weer een training voor nieuwe maatjes.