Bij de diensten (30-3 en 6-4)

De komende zondagen hopen we een aantal nieuwe gezichten op de kansel te zien verschijnen. Het Woord mag wekelijks verkondigd worden. D.V. 30 maart begroeten wij ds. N. Raatgever uit Ede en ds. M. Dubbelman uit Giessenburg.
Een week later verwachten wij dr. H. Klink uit Hoornaar en ds. D. Verboom uit Rijnsburg. We zien er naar uit!

Zo iemand oren heeft om te horen, die hore, zegt Jezus in Markus 7 vers 16.
Jezus presenteert Zich als de hoogste Profeet. Hij spreekt in Gods Naam. De Heiland roept ons om gehoor aan Hem te geven en inzicht te krijgen in de bedoelingen van Zijn handel en wandel, Zijn verzoeningswerk. Jezus geeft onderwijs in het gesprek met de schare contra de Farizeeën, het gaat niet om uiterlijke reiniging, maar om innerlijke reinheid.
Verder roept Jezus op tot een voortdurend luisteren. De christelijke gemeente bestaat uit hoorders, omdat onze God een sprekende God is. Het slotrefrein van de zeven brieven aan de zeven Klein-Aziatische gemeenten luidt: Wie oren heeft, die hore, wat de Geest tot de gemeente zegt. Geleid door de Heilige Geest mogen we heil gaan zien in een goede luisterhouding. Geleid door de Heilige Geest krijgen we zicht op een Beminlijk Vorst, Jezus Christus, onze Verlosser.

Mijn hart, vervuld met heilbespiegelingen,
Zal ’t schoonste lied van enen Koning zingen,
Terwijl de Geest mijn gladde tonge drijft,
Is z’ als de pen van een, die vaardig schrijft.
Beminlijk Vorst, uw schoonheid hoog te loven,
Gaat al het schoon der mensen ver te boven;
Gena is op uw lippen uitgestort,
Dies G’ eeuwiglijk van God gezegend wordt. (Psalm 45 vers 1)

Gezegende diensten toegewenst.