Verslag reis naar Muanda, DR Congo

Begin maart verbleven wij in DR Congo, vooral vanwege de voorbereidingen voor de jongerenreis van komende zomer. Deze reis wordt georganiseerd vanuit de christelijke stichting Whispering Eagle Ministries-Nederland (WEM-NL). WEM werkt samen met de Congolese partner Abri de l’Espérance (AE) en met WEM-Amerika.
In Muanda, het uiterst westelijke puntje van DR Congo, is grond aangekocht voor het bouwen van huizen voor weeskinderen, een school, een bakkerij, waterpompen, boerderijen en het ontwikkelen van landbouwgrond. Verder zijn er, met name vanuit Amerika, plannen voor een medische post.

In het 1e huis wonen al meer dan een jaar 12 kinderen met twee moeders (weduwen). Het 2e huis is bijna klaar. Binnen afzienbare tijd kunnen ook hier 12 weeskinderen gaan wonen met een echtpaar. Het was heerlijk om weer met de kinderen samen te zijn. De kinderen maken het goed, groeien, gaan naar school en zijn blij.
We hebben kennis gemaakt met de organisatie Triangle Afrique. Zij gaan helpen om de landbouwgrond in te planten met groente en vruchtbomen. De helft van de opbrengst is dan voor hen, waarmee zij arme gezinnen helpen en de andere helft is voor AE.

We hebben veel afspraken kunnen maken voor de jongerenreis betreffende de huisvesting, het assisteren bij de bouw, de maaltijdbereiding, het wassen van kleding, het kinderwerk, kerkbezoek, vervoer, veiligheid, gezondheid, enz.

We hebben er veel zin in om komende zomer opnieuw naar DR Congo af te reizen en er met elkaar een mooi project van te maken. We bidden om Gods hulp bij alle voorbereidingen.
Simon en Jozien Baars.