Bij de diensten (27-4 t/m 11-5)

Jezus, niet mijn eigen kracht,
niet het werk door mij volbracht,
niet het offer dat ik breng,
niet de tranen die ik pleng,
schoon ik ganse nachten ween,
kunnen redden, Gij alleen. Evangelische liedbundel 189A vers 2

“Is eerlijkheid de sterkste kant van de kerk?”
In een recent hoofdartikel van de Waarheidsvriend vraagt de hoofdredacteur zich dat af.
“Wij kunnen onze Schepper geen lijstje met prestaties overhandigen en we kunnen in de ontmoeting met Hem niet staande blijven. Eerlijk worden voor God werkt bevrijdend.
We zingen met psalm 139: ‘Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper, dan ik mijzelf ook ken, kent Gij mij.’
In de veiligheid van de gemeente mogen we kwetsbaarheid, gebrokenheid, teleurstelling, zorg en onvermogen delen en voor Gods aangezicht brengen. Sommige vraaggesprekken met jubilerende predikanten geven alleen blijk van bloei, groei en zegen. Reden voor dankbaarheid, maar stroken de verhalen van louter zegen met de werkelijkheid van 2014? Leggen ze verbinding naar collega’s en andere gemeentes, die daar ondanks inzet en toewijding veel minder van herkennen?
We leven immers niet van onze prestaties!
Zou het de brug naar jongeren niet slaan als oudere gemeenteleden na alles wat zij in gezin, kerk en samenleving gedaan hebben tot geen andere conclusie komen dan deze:
‘Mijn genade is u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht.’
Als we zo op zondag samen de eredienst beleven heeft dit gevolgen voor het gemeente-zijn. Eerlijkheid over onszelf, over het leven in onze gemeente brengt ons bij een God, waarvan gezegd wordt, dat hij barmhartig en genadig is.”
De Heer beveiligt ons,
eer en geluk zal hij geven,
Hij heeft zijn liefde nooit ontzegd
aan mensen, eerlijk onderweg.
Heer van de hemelse legers,
gelukkig zijn zij die vertrouwen op U. Nieuwe Liedboek 84A vers 5.

Op D.V. zondag 27 april is er de tweede belijdenisdienst van dit voorjaar en deze wordt geleid door ds. G. van Velzen en proponent Peter van der Berg. ’s Middags hoopt laatstgenoemde voor te gaan in de dienst voor kerk en wijk.
Op D.V. 4 mei is ’s morgens ds. G.A. Termaat uit Werkhoven in ons midden. Deze dienst zal in het teken staan van de doop. Lydia Niggebrugge en Amos Speksnijder hopen deze ochtend de Heilige Doop te mogen ontvangen.
Zondagmiddag 4 mei verheugen we ons op de komst van een goede bekende. Dr. A.F. Troost uit Ermelo is dan om 16.00 uur onze gastpredikant.
Op D.V. 11 mei begroeten we op zondagmorgen ds. A. Tromp uit Krimpen aan de IJssel. ‘s middags hoopt ds. G.A. Termaat opnieuw voor te gaan.
Goede diensten onder Gods rijke zegen toegewenst.