Bij de diensten (18 t/m 29-5)

Een nieuwe lente, maar wekelijks een vertrouwd geluid. Ook in deze vacaturetijd beleven en belijden we iedere zondag ons geloof en mogen we zingen vanuit de wetenschap, dat het leven uiteindelijk sterker is dan de dood.
Zo klonk op eerste paasdag:
Jezus leeft in eeuwigheid.
Zijn sjalom wordt werkelijkheid.
Alle dingen maakt Hij nieuw.
Hij is de Heer van ons leven.
(Evangelische Liedbundel 411)

Op D.V. zondag 18 mei ontvangen we twee predikanten, die eerder bij ons voorgingen,
ds. A.J. Post uit Nieuw-Beijerland en ds. J. Slager uit Rotterdam.
Een week later staan ds. H.J. van Wijnen uit Nieuwegein en ds. M.C. Batenburg uit Gouda op het preekrooster. Ds. Batenburg was voorheen predikant in Waddinxveen en hij is sinds kort één van de vaste voorgangers in de Sint-Jan in Gouda.
Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, hoopt ds. B. van Vreeswijk uit Zevenhuizen voor te gaan.

In Efeze 1 vers 15 tot 23 bidt Paulus om de werking van de Heilige Geest, Die licht ontsteekt. In dat licht ga je ontdekken hoe machtig onze God is en hoe Hij Zijn kracht getoond heeft in de opwekking van Christus en in Zijn ten hemel opneming.
Het feit dat Christus door de kracht van God in de hemel naast Zijn vader plaats genomen heeft, betekent dat we vanuit dat krachtcentrum bediend worden. Bij Hem is kracht in onze aanvechting, ziekte en zwakheid. Wij zijn geen krachtpatsers, maar we hebben een machtig God, Die Zijn hemelse energie heeft overgebracht op deze levende Christus.
Onze Heer en Heiland, Die uit de diepte van de dood geplaatst is in de hoogte van de hemel, mogen we aanbidden en aanroepen. Hij bidt voor ons en kent ons, wie we ook zijn en waar we ook gaan. De krachtige werking van Gods macht is overweldigend groot voor hen die geloven. Door en vanuit deze Krachtbron mogen we leven met toekomstverwachting!

Kroon Hem, de Vredevorst,
wiens macht eens heersen zal
van pool tot pool, van zee tot zee,
‘t klinke over berg en dal.
Als alles voor Hem buigt
en vrede heerst alom,
wordt d’aarde weer een paradijs.
Kom, Here Jezus, kom!
(Evangelische Liedbundel 140 vers 3)

Gezegende diensten toegewenst.