Bij de diensten (8 en 15 juni)

Leer mij , o God van zaligheden,
mijn leven in uw dienst besteden;
Gij zijt mijn God, vat Gij mijn hand;
Uw goede Geest bestier’ mijn schreden
en leid’ mij in een effen land.
(Psalm 143 vers 10, O.B.)

In de stad Efeze ontmoet Paulus ongeveer twaalf discipelen lezen we in Handelingen 19:1-7. Dit twaalftal is met het geloof begenadigd, maar Paulus mist wat bij hen en vraagt: ‘Hebben jullie de Heilige Geest ontvangen, toen jullie tot geloof kwamen?’ Ze moeten bekennen, dat ze de gave van de Heilige Geest niet bezitten. Paulus legt hen de handen op en de Heilige Geest komt op hen, waarna ze in tongen spreken en profeteren.
Hebben wij de Heilige Geest ontvangen? Of zijn we weinig plooibare kerkmensen, die doodsbenauwd zijn voor de gevolgen van de pinksterstorm? De Heilige Geest vernieuwt, troost en leidt in alle waarheid. De Heilige Geest maakt de mens tot een kind van God. Al het stof en het vuil verdwijnen, wanneer de frisse wind gaat waaien. Als Gods Geest in ons leven komt, dan worden de grote werken van God in het licht gezet en krijgen we ruim zicht op Jezus Christus, de Zon der gerechtigheid. We mogen baden in Zijn licht en ons koesteren in Zijn warmte.

Hoe teder heeft de Heer mij aangeraakt
en mij gestreeld als zuidenwind de bomen.
Zijn liefde heeft mijn luiken losgemaakt,
zodat er volop licht kan binnenstromen;
Hij roept mij zacht en zo ben ik ontwaakt
en zie verbaasd wat mij is overkomen.
(A.F. Troost, Evangelische Liebundel 205:1)

Op D.V. 8 juni, eerste pinksterdag, begroeten we ’s morgens dr. M. Dubbelman uit Giessenburg en ’s middags ds. N.W. van den Houten uit Dordrecht.
God is tegenwoordig, God is in ons midden! We mogen Hem aanbidden en hartelijk dankzeggen voor de vele goede gaven. Dat gaan we een week later op D.V. 15 juni in de beide avondmaalsdiensten verder vorm geven. Ds. C. van Duijn uit Delft en ds. G. van den Berg uit Klaaswaal zijn dan onze voorgangers.
Jezus, uw verzoenend sterven is het rustpunt van ons hart. De Geest is uitgestort. Duizend, duizendmaal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer!
Gezegende diensten toegewenst.