Bij de diensten (31-8 en 7-9)

Dominee Paul Visser uit Amsterdam schreef: ‘Wij zijn allemaal onderweg, op weg naar ons eeuwig huis. Iedere dag dat we leven, is een stapje in die richting. In de regel zijn we ons dat nauwelijks bewust. Zeker als we jong zijn en het leven nog voor ons ligt. Of als we gezond zijn en wel midden in het leven staan. Zelfs als we inmiddels ouder geworden zijn en het leven voor een groot deel achter ons ligt, hebben we er vaak nog moeite mee om ons te realiseren dat die laatste verhuizing met de dag dichterbij komt. Niets is zo zeker, maar niets zo moeilijk om onder ogen te zien.
Psalm 49 verwoordt heel treffend hoe een mens er in de regel over denkt: ‘Hun diepste gedachte is, dat hun huizen eeuwig zijn.’ En dat geldt niet alleen voor ongelovigen. Ook gelovigen hebben daar last van. Natuurlijk, als je even nadenkt, weet je wel, dat je hier niet altijd zult blijven, maar het voelt vaak anders. Als vanzelf, en dat zit heel diep, leef je alsof er nooit een eind aan komt. Daarom valt het ons vaak rauw op ons dak, als het einde zich onontkoombaar aandient… We danken de eeuwig Levende, de Eerste en de Laatste, het Begin en het Einde, dat we niet zomaar op aarde zijn, zonder doel en zonder zin.’
We bidden elkaar toe, dat we onze dagen leren tellen en een wijs hart verkrijgen. Hiertoe mogen, onder Gods zegen, de samenkomsten van de gemeente in het bijzonder, een bijdrage leveren.

Zondag 31 augustus en zondag 14 september hoopt drs. L.J. van Lingen uit Nijkerk voor te gaan. Hij is werkzaam in het basisonderwijs en ouderling in de wijkgemeente de Fontein, waar ds. T.C. Verhoef de voorganger is.
Zondagmorgen 7 september zien we uit naar de komst van ds. J.C. Oosterwijk uit Wezep, inmiddels een goede bekende in ons midden. We hopen dan met elkaar het Heilig Avondmaal te vieren.
We zijn blij, dat we na de zomervakantie weer middagdiensten mogen hebben.
Zondagmiddag 31 augustus is er nog geen dienst voor kerk en wijk, maar een reguliere dienst. Ds. C.L. de Rooij uit Rotterdam gaat hierin voor. Een week later hopen we ds. G. van Velzen van de Dorpskerk te begroeten en een week erna ds. H.J. van Wijnen uit Nieuwegein, werkzaam voor de HGJB.

Maar ’t is mij goed, mijn zaligst lot,
Nabij te wezen bij mijn God;
‘k Vertrouw op Hem geheel en al,
Den Heer, wiens werk ik roemen zal.
(Psalm 73:14b, OB)

Gezegende diensten toegewenst.