Visitatie aan onze wijkgemeente

De kerkenraad heeft bericht ontvangen dat op maandag 13 oktober onze wijkgemeente een bezoek zal krijgen van twee visitatoren. Dat zijn ds. Wilschut en mw. Sluyter. Visitatie is het pastorale bezoek dat de kerk vanuit de regio eens in de vier jaar aan de plaatselijke gemeente brengt. Het doel daarvan is te informeren naar het geestelijk leven van de gemeente en indien mogelijk mee te denken in problemen, kortom de gemeente te stimuleren en te bemoedigen.

De visitatoren brengen een bezoek aan de kerkenraad.

Maar ook voor gemeenteleden is er gelegenheid om de visitatoren te spreken. Dit kan op de genoemde datum van 19.30 tot 20.00 u in een van de zalen van de Ontmoetingskerk.

U kunt uw vragen en/of opmerkingen eventueel ook vooraf per e-mail melden aan de visitatoren (nelsluyter [at] kpnmail [dot] nl).

Visitatie wordt nogal eens in verband gebracht met conflicten en moeilijkheden. Deze associatie is niet juist. Het is wel zo, dat als u bepaalde klachten of grieven hebt jegens bepaalde zaken of personen, u de gelegenheid hebt deze vertrouwelijk uit te spreken bij de visitatoren. Maar u mag ook anderszins zorgen en vreugden met hen komen delen U dient overigens wel te beseffen dat er geen tijd is voor een lang gesprek. Het is dus goed om tevoren te bedenken wat u zou willen gaan zeggen.

 

De wijkkerkenraad.