Bij de diensten (23-11 t/m 30-11)

Op D.V. 23 november is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. We gedenken in de morgendienst, waarin ds. C. Vroegindeweij uit Rotterdam voorgaat, degenen, die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn. We mogen dat doen vanuit het geloof in Jezus Christus, onze Zaligmaker. Wie in Hem gelooft, mag leven, ook al is hij gestorven. Eeuwig leven!
’s Middags ontvangen wij als gastpredikant ds. D.M. van de Linde uit Rotterdam.
Op D.V. 30 november, de eerste zondag van advent, begroeten we ’s morgens dr. R. de Reuver uit Den Haag en in de middagdienst begroeten we ds. L. Lammers uit Giessen-Oudekerk.
Jozef neemt een zeer bescheiden plaats in het Evangelie in. Als Jozef van plan is om Maria in stilte te verlaten om haar niet in opspraak te brengen, verschijnt hem een engel in de droom, zo lezen we in Mattheüs 1. Jozef moet niet aarzelen om Maria, die zwanger is, tot zijn bruid te nemen. Maria is bevrucht door de Heilige Geest. Wonder Gods. Gods eniggeboren Zoon, verwekt door de Heilige Geest, Jezus is Zijn naam. Jozef mag pleegvader en naamgever zijn.
Ook voor Jozef gold, dat God het zijn beminden in de slaap geeft. Zo konden Jozef en Maria samen, verheugd en van zorg ontslagen, God roemen.
‘Maar Hij verhoogt en hoedt
het nederig gemoed,
waarin Zijn Geest wil wonen.’
(Lofzang van Maria, vers 5b)
Gezegende diensten toegewenst.