Adventsproject 2014 ‘Verlangen naar vrede’

D.V. zondag 30 november hopen wij met elkaar de eerste adventszondag 2014 te vieren. Met de kinderen van de kindernevendienst organiseren wij ook dit jaar weer het adventsproject. Het thema van dit jaar is : ‘Verlangen naar vrede’. Het woord vrede is de vertaling van het Hebreeuwse woord sjalom. Het heeft de betekenis van welzijn, het gaat heel goed met je, een diep gelukkig zijn met God, jezelf en anderen.
Vanaf het begin van de wereld is het Gods bedoeling geweest dat er vrede zou zijn in Zijn schepping voor dieren, mensen, families, gemeenschappen en landen. Helaas is er veel fout gegaan, waardoor onvrede en onrecht en nog veel meer narigheid hoogtij vieren. Toch mogen we vanuit de Bijbel geloven dat het Gods plan is dat er opnieuw een wereld van sjalom komt. De komst van Zijn zoon Jezus naar deze wereld, de Vredesvorst, speelt hierin een belangrijke rol.
In de periode van advent leven wij samen met de kinderen naar Jezus’ komst toe. Elke adventszondag wordt er door de kinderen een kaars aangestoken en zingen we met elkaar een couplet van het stapellied, dat uiteraard weer op het thema is aangepast. Op 1e kerstdag branden er dan vier adventskaarsen én een kaars voor het kerstfeest.
De verhalen waar we op de verschillende adventszondagen bij stil willen staan, zijn:
1e adventszondag: woorden en daden van vrede, Exodus 40: 1-16 en 34-38
en Numeri 6 : 22-27
2e adventszondag: de Vredevorst, 1 Kronieken 22 : 6-16 en Jesaja 9 : 1-6
3e adventszondag: de stad van vrede, Micha 4 : 1-8, Jesaja 60 : 14b-22
en Psalm 122: 6-9
4e adventszondag: profetie van vrede, Lukas 1 : 67- 79 en Johannes 14 : 27
1e kerstdag: vrede op aarde, Lukas 2 en Johannes 14: 22-28
Hartelijke groet namens het kindernevendienstteam.