Bij de diensten (7-12, 14-12)

We lezen in het eerste hoofdstuk van Lucas over Maria, die met geest en ziel de Here groot maakt. Ze heeft de geringste gedachten van zichzelf en de hoogste gedachten van God. Maria behoort tot ‘het vrome volk in God verheugd, dat huppelen mag van zielevreugd’. Haar Heiland heeft naar haar willen omzien. Als Maria dit wonder vatten wil, staat haar verstand eerbiedig stil. Maar haar vreugde mag en moet zij uitzingen. Gods belofte wordt heerlijk vervuld in de geboorte van Zijn Zoon Jezus Christus.
De verhalen over Jezus’ leven, dood en opstanding kennen we uit het Evangelie. Vanuit het geloof in de levende Christus kunnen en mogen we de aanbidding en de lofzang gaande houden.
Als op D.V zondag 7 december het Heilig Avondmaal gevierd mag worden, willen we in deze tijd van advent verwachtingsvol uitzien naar het smaken van Gods goedheid in brood en wijn. Gods goedheid is groot. Tegelijkertijd mogen we de tweede komst van Christus verwachten. De ziel van de gelovige wacht op de Here. Zij hoort de belofte van Zijn komst. En ’als de ziele luistert, spreekt het al een taal dat leeft’.
Zondag 7 december staat de Avondmaalstafel ’s morgens en ’s middags aangericht.
Voorgangers zijn ds. N. de Jong uit Rotterdam en ds. T. Verboom uit Gouda. We zien er naar uit om de dood van Christus te gedenken, totdat Hij komen zal op de wolken des hemels.
Op zondag 14 december, de derde zondag van advent hopen we ’s morgens ds. M.H. Vastenhout uit Bleskensgraaf te begroeten en ’s middags is er de jaarlijkse zangdienst.
Het Onmoetingskoor, een gelegenheidskoor uit ons midden, za tal van liederen ten gehore brengen en met ons bekende liederen zingen.

Leid mijn schreden, Zoon van God,
met uw Geest van boven.
Doe mij dieper, doe mij meer,
moediger geloven.
Geef mij elke levensstonde
overwinning van de zonde,
O, verbreek door uwe kracht
in mijn leven satans macht.
(Evangelische Liedbundel 102, vers 2)
Gezegende diensten toegewenst.