Bij de diensten(t/m 15-2)

Ds. Willem J.J. Glashouwer, onder ons geen onbekende, schreef recent in ‘Israël Aktueel’ over de zijns inziens noodzakelijke betrokkenheid van christenen bij het Joodse volk als volgt:
“Christenen uit vele kerken en denominaties zien in de terugkeer van het Joodse volk naar Israël de vervulling van Bijbelse profetie en beschouwen deze terugkeer als een van de belangrijkste tekenen der tijden. Deze terugkeer naar het Beloofde Land van het door God uitverkoren volk wijst ook op de naderende wederkomst van de Here Jezus Christus.
Daarmee is Israël een teken van hoop voor de wereld.
In de gebeurtenissen rond Israël zit een stille boodschap voor de kerk. Zij moet zich voorbereiden op de nadere wederkomst van de Here Jezus Christus en moet haar oudere Joodse broeder in Zijn Naam echt gaan liefhebben.
Kerken zouden hun relatie met Israël nieuw vorm moeten geven in een diep schuldbesef van hun geschiedenis waarin door theologisch denken een klimaat werd geschapen waarin miljoenen Joden zijn uitgemoord.
Herdenking van zeventig jaar Auschwitz betekent zonder meer een krachtig stelling nemen tegen antisemitisme wanneer en waar zich dat voordoet.
Zo’n kerk bidt voor de vrede van Jeruzalem, totdat Hij komt om alle dingen nieuw te maken.”
D.V. op 15 februari staat de Avondmaalstafel weer aangericht. We mogen met elkaar de dood en opstanding van onze Here Jezus Christus gedenken, danken voor de verzoening van onze zonden en bidden om geloof en liefde in ons leven. Het geloof in God vraagt om liefdevolle navolging van Zijn Zoon Jezus Christus. Moge de Heilige Geest onze gebeden en voorbede ondersteunen en vervullen. In zo’n atmosfeer is het goed toeven.
De Capelse predikanten ds. T. Vrolijk en ds. G. van Velzen zijn onze voorgangers.

Lof zij de Heer met de heerlijkste naam van zijn namen,
christenen loof Hem met Abrahams kinderen samen.
Hart wees gerust,
Hij is uw licht en uw lust.
Alles wat ademt zegt: Amen (Liedboek 868 vers 5)

Gezegende diensten met Woord en Sacrament toegewenst.