Rondom de erediensten

‘En de vierde goot zijn schaal uit over de zon en haar werd gegeven de mensen te verzengen met vuur. En de mensen werden verzengd door de grote hitte en zij lasterden de naam van God, die de macht heeft over deze plagen en zij bekeerden zich niet om Hem eer te geven.’ Openbaring 16: 8-9.
Ds. W.J.J. Glashouwer, voorganger aanstaande zondagmorgen, schrijft in zijn boek ‘Zie Hij komt’ bij deze tekst een opmerkelijk commentaar: ‘Zullen plagen, rampen, grote verdrukking iemand tot bekering brengen? Nood leert bidden, zegt men, maar nood leert ook vloeken. Onder de plagen verhardden zich de Egyptenaren en onder de eindtijdgerichten verharden de mensen zich. Dit plaatst ook vraagtekens achter de opvatting dat Israël door de grote verdrukking tot bekering zal komen. Wie Auschwitz serieus bekeken heeft, vraagt zich af hoeveel meer ‘grote verdrukking’ er nog over Israël zou moeten komen om het tot geloof te brengen. Waarom verwacht de kerk verdrukking voor Israël en niet voor de gemeente? Zit er iets antisemitisch in? Geloof is een gave Gods. Geloof is genade Gods. Geloof ontstaat door de liefde Gods. Meestal niet door verdrukking.’
In deze dienst zullen we stilstaan bij de verdrukte en vervolgde geloofsgenoten elders in de wereld. We horen en lezen, dat zij ondanks vernedering en onderdrukking het geloof vast mogen houden. Goed om ook hen onze steun te geven en hen te gedenken in de voorbede.

In de grootste smarten
Blijven onze harten
In den HEER gerust;
‘k Zal Hem nooit vergeten,
Hem mijn Helper heten,
Al mijn hoop en lust.
Gedeelte uit Psalm 33: 10 (Oude berijming)

D.V. 7 juni ontmoeten we in de morgendienst prop. E. van der Poel uit Sliedrecht.
Gezegende diensten toegewenst