Rondom de erediensten

Mijn hulp komt van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.’

David Livingstone werd al vroeg gegrepen door het ideaal als zendeling het evangelie te verkondigen. Hij is 27 jaar wanneer hij zijn opleiding heeft voltooid, en naar Afrika zal worden uitgezonden. In november 1840 neemt hij in de vroegte afscheid van zijn ouders en leest hij hen, voordat hij op reis gaat, Psalm 121 voor. Zijn ouders, die hem vanaf zijn geboorte het geloof hebben aangereikt dat hij niet alleen kind van hen is, maar ook kind van God mag zijn, hebben samen met hem ten afscheid gebeden. Vanuit het huis waar hij het levenslicht zag, bidt hij dat de geborgenheid, die hij daar vond, hem zijn leven lang mag vergezellen.

Ontroerend!

‘De Heer is je wachter,

De Heer is de schaduw aan je rechterhand:

Overdag kan de zon je niet steken,

Bij nacht de maan je niet schaden.’

Wat een bemoedigende woorden voor de zieken onder ons en wat een blijde wetenschap voor allen, die deze zomer met een missie op pad gaan of een vakantiereis zullen maken.

Door Woord en Geest geleid en ondersteund mogen we leven vol vertrouwen en veilige verwachting:

‘De Heer behoedt je voor alle kwaad, hij waakt over je leven,

de Heer houdt de wacht over je gaan en je komen

van nu tot in eeuwigheid.’

Zoals gebruikelijk zijn er in de weken van de schoolvakantie alleen ’s morgens samenkomsten van onze wijkgemeente.

Op D.V. 23 augustus hopen we te starten met een bijzondere middagdienst. Op deze zondag mogen we dominee De Kruijf en zijn gezin hartelijk welkom heten in ons midden. In deze middagdienst – om 14.00 uur in de Nieuwe Westerkerk – zal hij namelijk intrede doen in de wijkgemeente Schollevaar.

De goede God zij ons genadig en beware ons en geve ons Zijn zegen, in welke omstandigheden we ook verkeren en waar we ons ook bevinden mogen.

Amen, amen, amen!

Dat wij niet beschamen

Jezus Christus onze Heer,

amen, God, uw naam ter eer!

Gezegende diensten en een goede tijd toegewenst.