Bij de diensten

Op zondag 17 april hopen wij in de morgendienst degenen die binnenkort zullen afreizen naar Congo in het gebed op te dragen tijdens een uitzendmoment. Het is een bemoediging om dit met elkaar te mogen beleven: allereerst een bemoediging voor de Congogangers omdat zij mogen weten dat er een biddende gemeente achter hen staat en om hen heen staat. Maar ook een bemoediging voor de achterblijvende gemeente zelf: God wil deze personen uit ons midden als instrumenten gebruiken om Zijn prachtige werk in de wereld gestalte te geven. Een stukje van Gods werk, dat vanuit ons midden en ook in ons midden plaats mag vinden. Een voorrecht om dat met elkaar te mogen delen en beleven.

Omdat ik in de komende weken/maanden met enige regelmaat uit het boek Openbaring hoop te preken wil ik ook in deze dienst stilstaan bij een tekst uit dit bijbelboek. Wij zullen (onder voorbehoud) lezen: Openbaring 3:1-6, een van de ernstige brieven die Johannes aan de toenmalige gemeenten moest overbrengen. In dit bijbelgedeelte wordt de gemeente opgeroepen om waakzaam te zijn en het overige dat dreigt te sterven te versterken. Waakzaam zijn en het zwakke/kwetsbare (datgene dat dreigt te versterven) versterken, misschien zijn dat wel heel krachtige woorden voor tijdens de reis en het werk dat straks door de Congogangers zal worden aangegaan.

Op D.V. zondag 24 april zal er in de middag weer een dienst voor kerk en wijk plaatsvinden. Onder het overkoepelende thema ‘Zoektocht naar jezelf’ hebben wij al heel wat vanuit de eerste hoofdstukken van de Bijbel mogen ontdekken en zijn er al heel wat deelthema’s de revue gepasseerd (‘Jij bent beeldschoon!’ – ‘De mens is gemaakt om te werken’ – ‘Jezelf verloren door God gevonden’). Ik wil tijdens de aanstaande dienst voor kerk en wijk opnieuw onze zoektocht naar onszelf vervolgen en ook opnieuw uit de beginhoofdstukken van de Bijbel lezen. Wij zullen lezen: Genesis 2:18-22 en Genesis 4:1-10. Thema van deze dienst zal zijn: jezelf zijn doe je samen.

ds. Eddy de Kruijf