Bij de diensten

Op zondag 1 mei wil ik met u onze lezing uit het boek Openbaring vervolgen. Die dag zullen wij Openbaring 3: 7-13 overdenken. Ditzelfde gedeelte heb ik laatst tijdens een kerkenraadsvergadering met de ambtsdragers besproken. Naast een gesprek over dit bijbelgedeelte spraken wij toen ook over de nieuwe fase waarin wij als Hervormde Wijkgemeente Schollevaar zijn gekomen. Vanuit een fase van ‘groei en opbouw’ zijn wij nu in een fase van ‘houd vast wat u heeft’ (Openbaring 3:11) gekomen. Deze nieuwe fase vraagt niet opeens verandering en vernieuwing, maar wel bewustwording. Bent u nieuwsgierig geworden? Ik wil het zondag 1 mei heel graag met u delen.

Op Hemelvaartsdag is het prachtig om ook uit het boek Openbaring te lezen, immers: dit bijbelboek laat ons regelmatig een geopende hemel zien om ons een blik te geven op wat er in de hemel gebeurt. Wij lezen op Hemelvaartsdag met elkaar Openbaring 5. Daar komen wij Christus tegen als de leeuw en het lam: Degene die zichzelf voor ons als offer heeft gegeven (lam) en Degene die vanuit de hemel regeert (leeuw).

Op eerste pinksterdag lezen wij opnieuw uit het boek Openbaring en dit keer – uiteraard – over de Heilige Geest. Wij gaan daarvoor naar het einde van het boek Openbaring, naar Openbaring 22:12-21. In dit gedeelte komen wij de Geest tegen die ons uitnodigt om tot God te komen (vers 17). Prachtige lijnen naar het doen van belijdenis worden zichtbaar: de Heilige Geest die het in ons hart legt om tot God te komen, Hem te belijden en te volgen in ons leven.
Goede diensten toegewenst!
ds. Eddy de Kruijf