Bij de diensten

Afgelopen zondag 5 juni zijn wij begonnen met het lezen van het boek Exodus. Ik kwam namelijk tot de ontdekking dat ik – uitgezonderd de bijbellezingen tijdens diensten voor kerk en wijk – eigenlijk niet zo veel uit het Oude Testament had gelezen in onze erediensten. Dat wil ik voor de zomervakantie dan nog maar een beetje proberen recht te zetten. Het Oude Testament is te kostbaar en te belangrijk om niet (of weinig) te lezen. Een theoloog noemde het Nieuwe Testament eens een verklarend woordenlijstje bij het Oude Testament. Een uitspraak om eens over na te denken.

D.V. zondag 5 juni hebben wij tijdens de doopdienst gelezen over de wonderlijke redding van Mozes (Exodus 2). Mozes werd als klein kindje gered, ondanks en juist door het dreigende water heen. Een prachtig beeld voor de doop.

(U kunt overigens de preek teruglezen: elke zondag ligt een geprinte samenvatting in de hal van de kerk en de preken staan ook op www.ontmoetingskerkonline.nl)

D.V. zondag 12 juni zal in de middagdienst een Songs-of-praisedienst plaatsvinden en dan hopen wij te lezen uit Exodus 3. God maakt Zich in Exodus 3 bekend als een God van trouw: ‘Ik ben Die Ik ben’. Het thema van deze bijzondere zangdienst zal dan ook zijn: ‘Great is Thy faithfulness’ (‘Groot is Uw trouw’) Wij hopen naast de Bijbellezing, overdenking, gebeden en gezangen te mogen luisteren naar de muzikale kwaliteiten van enkele gemeenteleden. Welkom!