Bij de diensten

Op D.V. zondag 10 juli zal de morgendienst een aantal extra elementen bevatten: naast het afscheid van Annemiek Bomhof-Vrij (zie boven), zal ook het sportteam van de sportweek zichzelf presenteren en zal er een uitzendmoment plaatsvinden. Wat betreft het uitzendmoment: van 12 juli t/m 1 augustus hopen Bert Verboom, Channah Verboom en Hans Houtman op reis te gaan naar Myanmar, waar zij onder de paraplu van World Servants zullen gaan bouwen aan huisvesting voor scholieren met een beperking.

Zowel het werk binnen de gemeente (Annemiek Bomhof), als het werk in de wijk (sportteam), als het werk buiten de gemeente- en wijkgrenzen (World Servants) zal dus tijdens deze dienst onder de aandacht worden gebracht en in gebed tot God worden gebracht. Met recht een bijzondere dienst!

In deze dienst zullen wij opnieuw over Mozes lezen. Wij lezen uit Exodus 4 over de uitzending van Mozes. Mozes had waarschijnlijk wat minder zin om uitgezonden te worden dan het sportteam en het World-Servants-team. Maar daarom sprak God woorden tot hem die hem op weg zetten. Woorden van God die ons op weg zetten… ook op weg binnen onze eigen gemeente, binnen de wijk, maar zelfs tot in Myanmar toe.

Op 17 juli hopen wij tijdens de morgendienst (in de vakantie zijn er geen middagdiensten) opnieuw over Mozes te gaan lezen. Op het moment van schrijven zit ik te denken aan Exodus 15, waarin wij een lied van Mozes (en het volk Israël) tegenkomen. Liederen vertellen vaak iets over de persoon achter het lied en zijn vaak heel persoonlijk. Ik ben benieuwd wat wij vanuit dit lied over Mozes zelf en – nog belangrijker – over de Heere God ontdekken.

Een laatste vooraankondiging: op D.V. 21 augustus zal mw. Marian Steenwoerd-Oosterom in het ambt van ouderling worden bevestigd.

Goede diensten toegewenst!

ds. Eddy de Kruijf