Voorbereiding missionaire/diaconale projecten

Een aantal gemeenteleden trekt er deze zomer weer op uit om het evangelie op een bijzondere manier handen en voeten te geven. Het is altijd fijn als deze activiteiten gemeld worden bij de Zendingscommissie. Vanuit de Zendingscommissie kan dan worden meegeleefd met voorbede, PR en advies. Ook hoort de Zendingscommissie het graag als er sponsoracties worden gehouden in de gemeente. De Zendingscommissie houdt hierover het overzicht en kan soms advies geven om een sponsoractie anders aan te pakken of meer te spreiden.

 

Neem gerust contact op als je plannen hebt of maakt om op diaconaal gebied je talenten in te zetten buiten de grenzen van de Ontmoetingskerk!

 

Tot nu toe is de Zendingscommissie op de hoogte van de volgende projecten:

 

Met de organisatie Whispering Eagle Ministries-Nl (WEM-NL) gaan Simon en Jozien Baars samen met Anouk van der Male, Lea en Rosy Overduin, Joost Matthijsse, Marijke van Loon, Nico Trouwborst, Richelle Middelkoop, Jos en Pauline Baars, Jordy van Leeuwen, Sven Kortekaas, Iris Lubach, Jarné van Zetten en Britt van der Plas opnieuw naar DR Congo. Dit keer om o.a. een derde familiehuis te bouwen voor de weeskinderen van de partnerorganisatie Abri de l’Esperance. Vertrekdatum: DV 14 juli 2017.

 

Voor de organisatie World Servants gaan Hans Houtman en Bert Verboom leiding geven aan een bouwproject in Guatemala. Zij gaan verder bouwen aan een naschoolse opvang in de hoofdstad van Guatemala. Zij vertrekken DV 1 augustus 2017.

 

Ook met de organisatie World Servants gaat Jasper van Bloois als deelnemer mee om klaslokalen te gaan bouwen voor een basisschool in het kleine dorp Moulin Guane in Haïti. Hij hoopt op 18 juli 2017 te vertrekken.

 

Al deze activiteiten vergen veel voorbereiding, tijd en inzet. En er is veel geld nodig om de reizen te financieren. Wilt u bidden om kracht en creativiteit? En zo mogelijk meedoen met sponsoracties?

 

Als gemeente willen we hen bemoedigen door hen in een speciale uitzenddienst de zegen van God mee te geven. Deze dienst wordt gehouden op zondag 9 juli 2017 om 9.15 uur.

Hartelijke groeten van de Zendingscommissie,

Jozien Baars, Helma Houtman, Pauline Pals en Marijn Wassink.