Jaarthema 2017-2018

Vorig seizoen is voor het eerst een jaarthema geïntroduceerd in de gemeente: Laten wij lezen. Aan de hand van dit jaarthema is o.a. een aantal keren een themadienst gehouden en een avond voor ouders georganiseerd (over kinderbijbels en bijbellezen met je kinderen). Dit jaar willen wij een vervolg geven op dit jaarthema door een nieuw jaarthema te gaan behandelen, namelijk Laten wij bidden.

Bijbellezen (laten wij lezen) en bidden (laten wij bidden) zijn als een paar schoenen: je hebt deze nodig op weg met God, het helpt je om Gods pad te volgen. En zoals bij elk paar schoenen zijn zowel de linker- als de rechterschoen, hoewel verschillend, beide heel belangrijk.

Op zondag 1 september zal er een begin gemaakt worden met een serie themadiensten over het gebed. In deze diensten zal naast de be(s)preking van het thema Bidden ook extra aandacht worden besteed aan het concrete gebed in de eredienst. Zondag 1 september zullen wij in de morgendienst stilstaan bij de vraag van de discipelen van Jezus ‘Heere, leer ons bidden’ (Lukas 11:1). Wij lezen Lukas 11: 1 t/m 13.

 

Op donderdag 14 september zal er een gemeenteavond worden gehouden over het gebed. Ds. Ron van der Spoel is op deze avond gastspreker. Hij zal ons meenemen in het thema Bidden. Ds. Van der Spoel is sinds kort voor een periode werkzaam bij de IZB om de rol van het gebed in het gemeente-zijn en het missionaire werk nader te doordenken en te concretiseren. Het leek de kerkenraad een heel mooie gelegenheid om daarover iets te delen in onze gemeente, nu wij dit seizoen ook stilstaan bij ditzelfde thema Gebed. Als u en jij deze datum alvast in de agenda willen noteren…?

 

Het zou heel mooi zijn, wanneer middels het jaarthema Laten wij bidden verschillende stukjes van ons gemeentewerk aan elkaar zouden worden verbonden. De jaarthemacommissie probeert zich hiervoor in te zetten, maar wanneer er bij u of jou hierover ideeën zijn, dan horen wij het graag!

 

Namens de jaarthemacommissie,

Jeanine Bezemer, Judith van der Mey, Rinus Marinissen en ds. Eddy de Kruijf