Dorcas Kledingactie: hartelijk dank!

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

De kledinginzamelingsactie op zaterdag 7 mei in de Ontmoetingskerk was een succes. Tussen 10.00 en 12.00 uur was het een komen en gaan van brengers van kleding, schoenen en overig (huishoud)textiel. Er was gelegenheid voor een kop koffie, een praatje en een luisterend oor. De brengers van kleding kwamen van dichtbij en verder af: eigen kerkgangers, kerkgangers uit andere Capelse kerken, bewoners uit de wijk Schollevaar en andere wijken van Capelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam. Sommige mensen hadden hun bijdrage in de week voorafgaand al naar de kerk gebracht of thuis op laten halen. Samen hebben we 180 zakken kleding ingezameld! Hiermee kan Dorcas hulp bieden aan de allerarmsten en kwetsbare mensen zoals ouderen, chronisch zieken, (wees)kinderen in onder meer Oost-Europa, Zuid-Afrika, Kenia, Lesotho en Mozambique. Dorcas in Bergambacht verzorgt verder het sorteren van de kleding en het transport.
Hartelijk dank voor (jo)uw bijdrage!
Namens de diaconie, Karin Verboom.

12+ kamp

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Lieve jongens en meisjes van 12 (of 11) jaar en ouder. Van 1 t/m 3 juli, staat het leukste kamp van heel Nederland op het programma. We willen dan weer met een fantastische groep jeugd uit de kerk met elkaar op kamp gaan.
Aangezien jullie vorig jaar ook mee zijn geweest en jullie toen fantastische deelnemers waren, zouden wij het leuk vinden als jullie dit jaar weer meegaan. Natuurlijk is het motto ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ bij ons van toepassing. Ben je nog nooit meegeweest dan is dit je grote kans om dit prachtige kamp met eigen ogen mee te beleven!
Vind je het een beetje eng? Je vriendjes en vriendinnetjes mogen ook mee! Een heel aantal van jullie heeft zich al opgegeven. Toppers! Als je dit nog niet hebt gedaan, geef je dan snel op want het gaat  sowieso weer een geweldig kamp worden. We gaan dit jaar naar ons welbekende en fantasische kamphuis Den Hop, Kreiel 3 te Wintelre. Je kunt de site alvast bekijken om te zien hoe het kamphuis eruit ziet: www.denhop.nl.
Hopelijk kunnen we jouw aanmelding snel verwachten!
Opgeven kan bij Harry Overduin

Bij de diensten

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Op zondag 22 mei, de zondag van de Lijdende Kerk, zullen wij in het bijzonder stilstaan bij al die broeders en zusters in de wereld die vervolgd worden en lijden vanwege hun geloof in Christus. Vanuit de Lijdende Kerk komt de roep tot ons om voor hen te bidden. Tijdens de morgendienst zullen wij daarom in het bijzonder voor deze broeders en zusters bidden en zal er een kaartenschrijfactie zijn. Daarnaast zullen wij in de morgendienst ook een (extra) spreker in ons midden hebben: dhr. Van Grol (directeur van de Stichting De Ondergrondse Kerk). Dhr. Van Grol zal ons iets vertellen over het werk van zijn organisatie en de contacten die hij mag hebben met vervolgde christenen. Wij hopen op een bijzondere en indrukwekkende dienst. De vervolgde christenen hebben ons namelijk zoveel te vertellen!
In de morgendienst zal ik met u weer verder lezen uit het boek Openbaring. Wij lezen nu Openbaring 12, een bijzonder visioen waarin Johannes iets mag ontdekken en leren begrijpen van de vervolging van christenen.
Op zondag 29 mei staat er weer een dienst voor kerk en wijk op het rooster. Wij hopen op deze zondagmiddag verder te gaan met ‘onze zoektocht naar onszelf’ (het jaarthema van de diensten voor kerk en wijk). Nu wij steeds tijdens deze diensten uit het begin van de Bijbel lezen, wil ik dat ook in deze dienst gaan doen. Wij lezen zondagmiddag 29 mei uit Genesis 11 (vers 1 t/m 9) over de toren van Babel. Babel is de eerste stad in de Bijbel, waarover wij meer komen te weten dan alleen de naam. Maar achter de naam van de stad Babel schuilt
geen mooie geschiedenis. Wat heeft dat voor ons als inwoner van de stad Capelle e.o. te maken? Thema van deze dienst zal zijn: ‘Ik geloof… in de stad’.
Goede diensten toegewenst!