Kerstactiviteiten van de Ontmoetingskerk

Categorie: Algemeen

The Bethlehem Event
Op donderdag 21 december vindt alweer de 3e editie van het inmiddels populaire Bethlehem Event in Capelle aan den IJssel plaats: Een wandeling langs (musicalachtige) scènes van het Kerstverhaal. Vanaf 17.30u start om de 15 minuten de openingsscène.
Aansluitend loopt u in kleinere groepen langs de volgende scènes en wandelt u LIVE door het Kerstverhaal.
Uiteraard is de gehele wandelroute toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.
Voorafgaand kunt u de gezellige kerstmarkt op het schoolplein bezoeken en een heerlijk vers frietje of snack bij de Foodtruck Friet-uurtje kopen! De gekochte spulletjes kunnen in de school worden afgegeven, waarop toezicht wordt gehouden. Na de wandeling kunt u ze weer afhalen.
Gratis kaartjes kunnen worden gereserveerd via de website van The Bethlehem Event: www.TBE-CAPELLE.nl. Bij het bestellen kunt u de starttijd selecteren van uw wandeling.

Kerstnachtdiensten 2017: Laat je verrassen!
Op kerstavond, zondag  24 december aanstaande, worden in de Ontmoetingskerk  twee kerstnachtdiensten gehouden.  Deze diensten hebben hetzelfde programma en beginnen om 19.30 uur (kerkzaal open om 19.00 uur) en 22.00 uur (kerkzaal open om 21.30 uur).
Het thema van beide diensten is ‘Laat je verrassen!’ We zingen bekende kerstliederen, er is koorzang (van het koor ‘Anthem’ uit Nieuwerkerk aan den IJssel) en ook op een creatieve manier wordt het thema ‘Laat je verrassen’ zichtbaar gemaakt door middel van een sketch.  Dominee Eddy de Kruijff houdt een toespraak over het genoemde thema. Kleurplaten (van het Bethlehem-event) die kinderen meenemen naar de kerstnachtdiensten spelen ook een rol in het muzikale deel van het programma! Heb je meegelopen met het Bethlehem-event en een kleurplaat gekregen, kleur ‘m dan mooi in en lever de kleurplaat in als je naar één van de kerstnachtdiensten komt!
De opbrengst van de (uitgangs)collecte is deels bestemd voor de kosten van de Kerstnachtdiensten en deels voor hospice IJsselOever in Capelle aan den IJssel. Het hospice IJsselOever is gevestigd in de M-toren naast De Vijverhof (bij WC De Koperwiek) in Capelle en beschikt over vier sfeervol ingerichte kamers. Het hospice wil een thuis zijn waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Een plek waar mensen met de best mogelijke zorg worden omringd, als dat thuis niet (langer) mogelijk is om hen zo een respectvolle laatste levensfase bieden. Meer informatie over hospice IJsselOever is te vinden op de website: www.hospiceijsseloever.nl
Na afloop van de diensten is er gelegenheid om elkaar bij koffie, thee, chocolademelk  en kerststol  te ontmoeten. Ook is er dan ruimte én gelegenheid  voor een persoonlijk gesprek.
Iedereen is van harte welkom! Kom zelf en neem anderen mee! Laat u (en anderen) verrassen!

Kerstbrunch in Wijkwinkel Schollevaar
Kerst is de tijd van gezelligheid en ontmoeting. Daarom is wijkwinkel Schollevaar op Tweede Kerstdag (dinsdag 26 december) voor u geopend van 11.00 tot 14.00 uur. U bent van harte welkom bij de kerstbrunch voor een kop soep, een kopje koffie en een sneetje kerstbrood.
Er is tijd om te sjoelen of iets creatiefs maken, maar ook om een praatje te maken met medewijkbewoners. Voor de kinderen zijn er leuke bordspelen. Jong en oud, iedereen is van harte welkom! Komt u ook langs? Het is helemaal gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wim Both, 06-14858241.
De wijkwinkel is gevestigd in de Scholver, Picassopassage 33, tegenover het treinstation.

Cursus
Tijdens 7 avonden willen met u in het Bijbelboek Marcus duiken. Samen ontdekken wie Jezus is, waarom Hij kwam met Kerst en hoe je Hem kan volgen. De cursusavonden zullen eenmaal in de twee weken plaatsvinden. De start is op D.V. 8 februari 2018.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert Jan van Breugel (geertjanvanb [at] hotmail [dot] com).