Schoenenpoetsen in Schollevaar!

Categorie: Algemeen

Zaterdag 4 januari worden er van 10.00 uur tot 14.00 uur weer schoenen gepoetst in winkelcentrum “De Scholver”. Vrijwilligers vanuit de Ontmoetingskerk verzorgen deze ludieke actie die bedoelt is als nieuwjaarswens aan het winkelend publiek. Hoogtepunt tijdens deze actie is de jaarlijkse uitreiking van “de Schollevaarse Kaars”, een eerbetoon aan een Schollevaarder die zich bijzonder heeft ingezet voor de wijk. Tevens houdt Ans Hartnagel, wijkwethouder van Schollevaar, de nieuwjaarstoespraak. Beide rond de klok van 12.00 uur. Aansluitend is er in de wijkwinkel, in samenwerking met het WOP Schollevaar, gelegenheid om nog even door te praten!

Wijkwinkel Schollevaar viert Kerst met de wijk

Categorie: Algemeen

Kerst is de tijd van gezelligheid en ontmoeting. Daarom is wijkwinkel Schollevaar op Tweede Kerstdag (donderdag 26 december) voor u geopend van 11.00 tot 14.00 uur. U bent van harte welkom voor een kopje koffie en een sneetje kerstbrood. Er is tijd om te sjoelen of iets creatiefs maken, maar ook om een praatje te maken met medewijkbewoners. Voor de kinderen zijn er leuke bordspelen en kleurplaten. Jong en oud, iedereen is van harte welkom! Komt u ook langs? Het is helemaal gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wim Both, 06-14858241.
De wijkwinkel is gevestigd in de Scholver, Picassopassage 33, tegenover het station.

Gemeenteavond

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

In 2004 fuseerden de Nederlandse Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerken (en enkele andere kerken) tot de PKN, de Protestantse Kerk in Nederland. Sindsdien maken de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk te Capelle aan den IJssel deel uit van de PKN. Voor beide kerken geldt dezelfde kerkorde. De laatste jaren is er overleg geweest om ook op plaatselijk niveau tot een fusie te komen. D.V. op dinsdag 22 april a.s. is er een gemeenteavond in de Ontmoetingskerk om u over de fusie te informeren en om met elkaar hierover te spreken. Als voorbereiding kunt u de hierna genoemde documenten opvragen bij de scriba, mw. A. van de Polder-Dikken, haar e-mailadres is scriba-hws [at] ontmoetingskerkonline [dot] nl.
‘Beleidsplan Algemene Kerkenraad Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel (in wording) 2014-2018’
‘Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel (in wording)’
De samenvatting van de ‘Meerjarenraming 2014-2019 Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel (in wording)’ is gepubliceerd in KerkNieuws nr.15 van 20 september 2013.
Deze stukken zijn voorlopig vastgesteld door de Gereformeerde Algemene Kerkenraad en de Hervormde Algemene Kerkenraad.
Wij hopen dat veel gemeenteleden deze avond zullen bijwonen.
De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur is er koffie/thee.

Sportdag in Schollevaar: 7 december

Categorie: Algemeen

Zaterdag 7 december is er weer een sportdag in Schollevaar!
Vanaf 15.00 uur kan er weer gevoetbald worden. Iedereen van 6 tot 16 jaar is van harte welkom! Tegen 17.00 uur is het middagprogramma afgelopen.
Tussendoor wordt er voor drinken, muziek en wat lekkers gezorgd. Dit keer is er geen avondprogramma.
De sportdag wordt gehouden op het asfaltveldje aan het Louvre in Capelle Schollevaar. Iedereen is van harte welkom!
Speciaal voor meiden!
Houd je niet zo van sporten, maar vind je het wél leuk om te knutselen?!
Vanaf nu ben je tijdens de Sportdag van harte welkom in onze ‘knutselhoek’!
Kijk voor meer informatie op onderstaande flyer of op deze pagina.