Sportdag in Schollevaar: zaterdag 1 februari

Categorie: Algemeen

Zaterdag 1 februari is er weer een sportdag in Schollevaar!
Vanaf 15.00 uur kan er weer gevoetbald worden. Iedereen van 6 tot 16 jaar is van harte welkom! Tegen 17.00 uur is het middagprogramma afgelopen.
Tussendoor wordt er voor drinken, muziek en wat lekkers gezorgd. Dit keer is er geen avondprogramma.
De sportdag wordt gehouden op het asfaltveldje aan het Louvre in Capelle Schollevaar. Iedereen is van harte welkom!
Kijk voor meer informatie op onderstaande flyer of op deze pagina.

Foto’s schoenpoetsactie 2014

Categorie: Algemeen

Op 2 januari is weer de jaarlijkse schoenpoetsactie gehouden op winkelcentrum De Scholver. Er zijn van deze actie foto’s gemaakt, die u via deze link kunt bekijken.

Oud papier: opbrengst en inzameling

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Oud papier levert geld op! In 2013 is de container drie keer geleegd, wat een mooi totaalbedrag opleverde van € 992,=. Met deze opbrengst worden kerkelijke activiteiten ondersteund, vooral ten behoeve van doelen die met de jeugd en jongeren te maken hebben. De afgelopen jaren bijvoorbeeld voor bijdragen aan het werk van Perspectief, zendingsacties, bijbelclub De Ontmoeting en The Bethlehem Event. Helpt ook u én jij mee aan de ondersteuning van het jeugd- en jongerenwerk door het inleveren van oud papier? Op de parkeerplaats naast de kerk staat de container; elke laatste zaterdag van de maand kan van 10.00 uur tot 12.00 uur oud papier worden ingeleverd. De eerstvolgende inzameling is op zaterdag 22 februari.
De diaconie.

Voorbereiding reis naar DR Congo

Categorie: Algemeen

Komende zomer gaat een aantal jongeren op pad naar Muanda in DR Congo voor de organisatie Whispering Eagle Ministries Nederland. De vertrekdatum is gesteld op: vrijdag 25 juli 2014 en op vrijdag 15 augustus 2014 hopen zij weer terug te zijn.
Er gaan heel wat voorbereidingen aan vooraf. Helaas is het internetverkeer met Muanda niet best te noemen. Daarom is besloten om vooraf nog een reis te maken zodat er o.a. persoonlijk met de Congolese aannemer afspraken gemaakt kunnen worden over bijvoorbeeld het maken en leveren van stenen.
Simon en Jozien Baars hopen daarom van 28 februari t/m 10 maart 2014 in DR Congo te verblijven.
De zendingscommissie

Vakantie Bijbel Club In de Kring

Categorie: Algemeen

In de voorjaarsvakantie is er weer een Vakantie Bijbel Club! Tijdens deze week worden er drie Vakantie Bijbel Club-middagen gehouden in de Sjalomschool (Hermitage) op 17, 18 en 19 februari. We willen dan beginnen om 13.30 uur en eindigen rond 16.00 uur. Het thema van deze Vakantie Bijbel Club is: Kom aan boord!
In het verhaal van Noach lezen we dat God heel verdrietig is, omdat mensen ruzie maken en elkaar onrecht aandoen. God wil de mensen hiervoor straffen, maar Noach wordt gespaard omdat hij van God houdt.
We willen de kinderen duidelijk maken dat, als zij in God geloven en op Hem vertrouwen, hun eigen leven, ondanks alle narigheid, net zo veilig is als dat van Noach in de ark!  Bij God ben je veilig; kom aan boord bij Hem!
Zoals u weet zijn voor een Vakantie Bijbel Club veel medewerkers nodig. Er zijn groepjes kinderen die moeten worden begeleid, verhalen die verteld moeten worden en er is muzikale begeleiding nodig. We willen u vragen of u wilt bidden voor een gezegende Vakantie Bijbel Club, dat we genoeg medewerkers vinden, dat we kinderen mogen bereiken met het evangelie en dat God ook mag gaan werken en leven in de harten van de kinderen!
Wanneer u zich wilt aanmelden als vrijwilliger of hierover meer informatie wilt dan kunt u contact opnemen met Paula de Jong (tel. 2849474,mail: pc.verjongde [at] ziggo [dot] nl).
Met hartelijke groet, de Vakantie Bijbel Club-werkgroep.

Band Firewall stopt

Categorie: Algemeen

Tien jaar lang hebben wij, praise- en worshipband Firewall uit Capelle a/d IJssel, op vele plekken God mogen dienen met muziek en vele christenen mogen leiden in lofprijzing en aanbidding. We zijn enorm dankbaar voor de afgelopen tien jaar. Het is bijzonder om te bedenken hoe ons ‘bandje’ ooit begonnen is en waar het nu staat. Begonnen vanuit de Ontmoetingskerk en daarmee altijd verbonden gebleven.
Toch hebben we besloten om te stoppen met Firewall. Geen makkelijke keuze is dit geweest. We hebben er veel over gepraat met elkaar en er continue voor gebeden en verschillende andere mogelijkheden besproken. Toch zijn we tot dit besluit gekomen.
De reden van stoppen ligt vooral in het feit dat veel bandleden een wat ander leven hebben dan toen we ooit begonnen. Getrouwd, kinderen, focus op andere hobby’s, plannen om naar het buitenland te gaan, etc. In combinatie met de tijd die het vraagt om te investeren in een vaste band is dit vaak lastig.
Als vrienden gaan we uit elkaar, met een brok in onze keel, maar dankbaar terugkijkend op een bijzondere tijd!
De geplande optredens die komende maanden in de agenda staan gaan gewoon door. Wouter Klop zal met een samengestelde band deze, en eventuele nieuwe optredens, verzorgen. Alleen dus niet meer onder de naam Firewall.
Op 9 februari zal er in de Ontmoetingskerk om 16.00 uur een jongerenzangdienst zijn waar Firewall afscheid zal nemen en voor het laatst zal spelen.
Groet, Wouter Klop.

Jongerenzangdienst: Experience God

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

In de middagdienst van 9 februari hebben we de eerste jongerenzangdienst van dit jaar. Iedereen die zich jong voelt is van harte welkom om deze dienst mee te vieren. Het is altijd bijzonder om naar de kerk te kunnen gaan, maar toch wordt dit een extra bijzondere dienst. Het zal namelijk de allerlaatste keer zijn dat de band Firewall een dienst zal begeleiden. De reden vindt u/jij in een ander stukje. We kijken met hen in dankbaarheid terug op een muzikale bediening van tien jaar; dankbaar aan God voor wat ze met de muziek voor heel veel mensen hebben mogen betekenen.
Naast Firewall zullen Pauline Blok en Marlous de Leeuw iets laten zien van het werk van de Here God in Burkina Faso. Ze zijn hier afgelopen najaar geweest met JOP/Togetthere, de internationale jongerenorganisatie van Kerk in Actie en ICCO.
We gaan God ervaren, door het getuigenis van Pauline en Marlous, door de muziek van Firewall, door het luisteren naar het Woord van God zelf.
Ervaar God, Experience God, dit is de titel, het thema van deze uitnodiging.
We beginnen om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk te Capelle a/s IJssel. Be there and experience God!

Jongerendienst kick-off

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Op 23 maart hopen we alweer de volgende jongerendienst te houden, dit keer in de ochtend. Zoals gebruikelijk willen we dan de dienst begeleiden met een Ontmoetingskerk-band. Als je een instrument kunt en wilt bespelen, als je kunt en wilt zingen, als je iets creatiefs wilt doen, als je mee wilt denken met het thema voor de dienst, kom dan zondag 2 februari, na de ochtenddienst, naar de Rehobothschool aan de overkant van het plein.
We beginnen dit keer vroeg met de voorbereidingen. Wees er bij en geef zo ook mede vorm aan deze dienst!
Tot ziens bij de kick-off, Gerrit, Joost en Simon.

Bij de diensten (2-2 en 9-2)

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

IJdelheid der ijdelheden. De wijsheid en waarheid die Prediker ons verschaft, wordt op het eerste gehoor lang niet altijd begrepen. De vergankelijkheid van het bestaan en de betrekkelijkheid van alle dingen wordt ons getekend. Zaken, die wij belangrijk vinden, laten Prediker onberoerd.
Wij vinden onszelf en ons werk erg belangrijk, maar Prediker vraagt, welk voordeel de mens heeft van al zijn zwoegen, waarmee hij zich aftobt.
Je wordt zo moe van alles. ‘Het oog wordt niet verzadigd van zien en het oor wordt niet vervuld van horen’. Welk voordeel heeft de mens? Wat is het doel, wie heeft de zin vernomen? Het doel van het leven is niet zozeer succes, als wel geluk. Een waar geluk en een zinvol leven bestaan in de gemeenschap met God. Een leven geleid door Woord en Geest wordt zeker niet gekenmerkt door lucht en leegte. De blijde boodschap van het Evangelie is boordevol genade en vervult ons met diepe dankbaarheid. We worden als christelijke gemeente opgeroepen en uitgenodigd om ons geloof te verdiepen en uit te dragen. We bidden, dat het heilig vuur tijdens de erediensten en bij al het werk, wat in de gemeente gedaan mag worden, blijft branden.
‘Hoor, Heilige Geest, wij roepen U!
Kom, wees aanwezig in het woord;
wek onze geest, opdat hij hoort,
wek ons tot leven, hier en nu.’
D.V. 2 februari ontmoeten we ’s morgens ds. Harmen van Wijnen uit Nieuwegein en ’s middags ds. A. Tromp uit Krimpen a/d IJssel.
Op 9 februari hoopt in de morgendienst ds. G.H. Abma uit Gouda voor te gaan. ’s Middags staat er een speciale jongerenzangdienst op het programma.
Onze praise- en worshipband Firewall verleent enthousiast medewerking aan deze bijeenkomst, boordevol aanbidding en lofprijzing.
Gezegende diensten toegewenst.

Wijkwinkel Schollevaar viert zesjarig bestaan!!

Categorie: Algemeen

De Wijkwinkel Schollevaar viert feest op 25 januari. Deze zaterdag bestaat dit initiatief zes jaar. En dat is te merken! Verkleedde figuren wandelen door winkelcentrum de Scholver, een popcornmachine draait overuren en in de Wijkwinkel staat de koffie met wat lekkers klaar.
 Vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur gaan de deuren van de Wijkwinkel wijd open. Verschillende vrijwilligers geven een kijkje in ‘hun’ activiteit. Zoals het Praatuur, waar wijkbewoners de Nederlandse taal oefenen. In het winkelcentrum worden bonnetjes uitgedeeld waarmee kinderen een zak popcorn kunnen halen. Ook worden lootjes uitgedeeld. Met zo’n lootje kan je in de Wijkwinkel kijken of je een prijsje gewonnen hebt.
 Servicepunt
De Wijkwinkel in de Scholver is een servicepunt waar iedereen gratis terecht kan voor allerlei vragen en problemen. Vrijwilligers hebben een luisterend oor en bieden de helpende hand. Bijvoorbeeld bij het invullen van belastingformulieren of formulieren voor zorgtoeslag en huursubsidie. Verder kunnen wijkbewoners er informatie krijgen over activiteiten en voorzieningen en is de Wijkwinkel uitgiftepunt van plastic afvalzakken . Ook worden er vanuit de Wijkwinkel leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops. De Wijkwinkel is dé plek om andere mensen te ontmoeten, gezellig te kletsen, even uitrusten van het boodschappen doen, een bordspelletje spelen of gewoon lekker even zitten met een kopje koffie of thee.
 De Wijkwinkel is gevestigd in de Scholver, tegenover het station. Het is vanaf 27 januari mogelijk een afspraak te maken om de aangifte inkomstenbelasting 2013 in te laten vullen.