Sportdag in Schollevaar: zaterdag 3 januari

Categorie: Algemeen

Zaterdag 3 januari is er weer een sportdag in Schollevaar!
Vanaf 15.00 uur kan er weer gevoetbald worden. Iedereen van 6 tot 16 jaar is van harte welkom! Tegen 17.00 uur is het middagprogramma afgelopen.
‘s Avonds is er geen programma omdat het daarvoor te vroeg donker is.
Tussendoor wordt er voor drinken, muziek en wat lekkers gezorgd.
De sportdag wordt gehouden op het asfaltveldje aan het Louvre in Capelle Schollevaar. Iedereen is van harte welkom!
Kijk voor meer informatie op onderstaande flyer of op deze pagina.

Lees hier meer

Uitzenddienst familie Klop, 4 januari 2015

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Wouter en Annjo Klop bereiden zich voor om met hun kinderen Manoah en Micha vanaf 8 januari 2015 voor twee jaar naar Zuid-Afrika te gaan voor de organisatie Operatie Mobilisatie (OM) om daar leiding te gaan geven aan de halfjaarlijkse trainingen van OM.
Dankbaar zijn zij dat het financieel allemaal mogelijk blijkt te zijn. Met uw/jouw (maandelijkse) gift wordt de goede boodschap, het Evangelie, van Jezus Christus bekend gemaakt. Een mooie besteding van uw/jouw geld!
Zorgen zijn er nog rondom het visum voor Zuid-Afrika. Gebed is hiervoor nodig.
Als gemeente willen we hen uitzenden, maar niet zonder de zegen van onze God. Iedereen mag zich hartelijk welkom weten in de uitzenddienst op 4 januari 2015 om 9.15 uur in de Ontmoetingskerk.
Na de dienst is er gelegenheid om afscheid te nemen van de familie Klop in de Rehobothschool, schuin tegenover de Ontmoetingskerk.

Bij de diensten (t/m 11-1)

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Het adventsproject van de kindernevendienst heeft als thema: ‘Verlangen naar vrede’. Het stapellied, dat we aan het begin van iedere morgendienst in deze periode voor Kerst zingen, heeft telkens als laatste regel: ‘Sjalom van de Heer, want Vrede is Hij!’ Vrede, werkelijke vrede, wie verlangt er niet naar?
Lettend op de gebeurtenissen in deze wereld met veel brandhaarden, oorlogen en dodelijke ziektes, vragen velen zich vol angst af of de wereld op een eind loopt. Wereldleiders lijken geen raad te weten en luisteren slecht naar elkaar.
In 1 Petrus 4 vers 7 lezen we: ‘En het einde van alle dingen is nabij; wees daarom bezonnen en nuchter in de gebeden’.
De Bijbel roept op tot bezinning, maar bovenal roept het Woord op tot gebed! Laten we bidden om vrede en die grote Koning aanbidden in deze tijd van voorbereiding op het kerstfeest. We mogen de komst van de Vredevorst verwachten.
‘Op die dag zullen Zijn voeten staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt, ten oosten ervan’, zo schrijft de profeet Zacharia in Zacharia 14 vers 4.
De predikanten, die voorgaan op de zondagen rondom Kerst en de jaarwisseling staan elders in dit blad vermeld.
Graag uw speciale aandacht voor de twee bijeenkomsten op kerstavond, waarop we weer gezamenlijke met de Christelijke Gereformeerde Kerk gastvrij onderdak willen verlenen aan velen en het kerstevangelie op verschillende manieren mag klinken. Ds. F.W van der Rhee en Gert van den Bos leiden deze avond.
Op D.V. eerste kerstdag is ds. G.H. Abma uit Gouda in ons midden.
De dienst op oudejaarsavond begint om 19.30 uur, waarin ds. C. Vroegindeweij uit Rotterdam hoopt voor te gaan
Zondag 4 januari is er de uitzenddienst van de familie Klop, die voor twee jaar naar Zuid-Afrika gaan. Voorganger van die morgen is ds. MC. van Pelt uit Rotterdam.
We prijzen ons gelukkig om tal van bijeenkomsten, diensten en kerstwandelingen, waarin we onze God de lof toe mogen brengen en enthousiast willen getuigen van de komst van Jezus de Christus in deze wereld!
O, Vredevorst, Gij kunt gebieden
de vreed’ op aard’ en in mijn ziel!
Doe alle volken tot U vlieden,
dat al wat ademt voor U kniel!
(Nicolaas Beets)
Gezegende kerstdagen en een lichtvoetig 2015 toegewenst.