Jaarthema en studiekring

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Op donderdag 13 oktober hoop ik met de studiekring ‘Nieuwe Testament’ te starten. Deze studiekring wordt gehouden in het kader van ons jaarthema ‘Laten wij lezen’, maar het is de bedoeling dat ook onze broeders en zusters van de CGK de mogelijkheid hebben om deel te nemen.
Graag willen wij als Ontmoetingskerk samen lezen, leren, studeren en elkaar bevragen rondom een open Bijbel. Op deze studiekring willen wij de achtergronden van het tweede deel van onze Bijbel, het Nieuwe Testament, bestuderen: de historische en culturele context waarin het Nieuwe Testament geschreven is, de diversiteit van het Nieuwe Testament, de canonvorming van het Nieuwe Testament en ook de uitleg van het Nieuwe Testament door de jaren heen. De basis voor deze avonden zal een boek van dr. Van Segbroeck (professor Nieuwe Testament, Katholieke Universiteit Leuven) vormen: Het Nieuwe Testament leren lezen. Achtergronden – Methoden – Hulpmiddelen.
Het is de bedoeling dat voorafgaande aan de kringavonden een gedeelte uit dit boek zal worden gelezen en dat op de kringavonden zelf het gelezene zal worden verwerkt door middel van gesprek en Bijbelstudie. Er zijn geen ingangseisen voor deze studiekring, maar wel moet je het aandurven om een theologisch boek te bestuderen (waarbij het uiteraard raadzaam is om het boek aan te schaffen). De vier tot zes kringavonden zullen waarschijnlijk verdeeld worden over het hele seizoen. Voor meer informatie en opgave: dekruijf [at] live [dot] nl / 010-210 8971

Belijdenis

Categorie: Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Er heeft zich al een aantal personen (van heel diverse leeftijden) opgegeven voor de belijdeniscatechisatie. Fijn! Binnenkort wil ik een datum prikken om een eerste avond af te spreken, waarschijnlijk in begin oktober. Graag nodig ik die jongeren en ouderen uit die nog twijfelen over het volgen van belijdeniscatechisatie om eens contact met mij op te nemen. Toch die stap zetten om belijdenis te doen? Of gewoon eens een jaar meedoen om je geloof te verdiepen en te bevragen? Of…? Ik hoor graag van je!

Jaarthema seizoen 2016/2017

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk

Op dinsdag 6 september 2016 vindt de avond voor jeugdwerkers plaats in de Ontmoetingskerk.
Via onderstaande link kan de werkmap van dit jaar worden gedownload:
20160809 werkmap jaarthema Ik geloof en hoe – defv2