Kerstnachtdiensten 2016: Plaats voor jou!

Categorie: Algemeen Christelijke Gereformeerde Kerk Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Op kerstavond, zaterdag 24 december aanstaande, worden in de Ontmoetingskerk twee kerstnachtdiensten gehouden, uitgaande van de beide Ontmoetingskerkgemeenten. Deze diensten hebben hetzelfde programma en beginnen om 19.30 uur (kerkzaal open om 19.00 uur) en 22.00 uur (kerkzaal open om 21.30 uur). Het programma is met name gericht op mensen die niet gewend zijn om in een kerk te komen. Voor u als gemeentelid is het daarom ook een mooie gelegenheid om iemand mee te nemen naar een van deze diensten.
De diensten worden geleid door dominee Eddy de Kruijf. Hij zal naar aanleiding van twee bijbelgedeelten spreken over het thema NEE, geen plaats voor Jezus, JA, wel plaats voor jou. Muzikale medewerking wordt onder andere verleend door Vocal Group Utrecht onder leiding van Caroline Grasmeijer, Maarten Reinders (orgel) en Bert van Seters (trompet).
De opbrengst van de (uitgangs)collecte is deels bestemd voor de kosten van de kerstnachtdiensten en deels voor de Stichting Bootvluchteling. Deze stichting is met een speciaal uitgerust reddingsschip op de Middellandse Zee actief om levens van vluchtelingen te redden. Meer informatie over het werk van de stichting is te vinden op: www.bootvluchteling.nl
Na afloop van de diensten is er gelegenheid om elkaar bij koffie, thee, chocolademelk en kerststol te ontmoeten. Ook is er dan ruimte én gelegenheid voor een persoonlijk gesprek.
Iedereen is van harte welkom. Kom zelf en neem anderen mee!
—-
Gebedsmoment Kerstnachtdiensten
Voorafgaand aan de kerstnachtdiensten is er die avond vanaf 18.30 uur een gebedsmoment in één van de zalen van de Ontmoetingskerk. Ook daar bent u/ ben jij van harte welkom!
Namens de stuurgroep KerstPaasnacht,
Jan Willem v.d. Velde

Jaarthema seizoen 2016/2017

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk

Op dinsdag 6 september 2016 vindt de avond voor jeugdwerkers plaats in de Ontmoetingskerk.
Via onderstaande link kan de werkmap van dit jaar worden gedownload:
20160809 werkmap jaarthema Ik geloof en hoe – defv2

Vertrek WEM-groep naar DR Congo

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk

Van vrijdag 22 april tot woensdag 4 mei hoopt een aantal gemeenteleden af te reizen naar DR Congo (Muanda) om Abri de l’Esperance, de Congolese partner van Whispering Eagle Ministries (WEM), te bemoedigen en te helpen in hun zorg voor begeleiding en huisvesting van 24 weeskinderen.
Tijdens de reis zal de groep regelmatig berichtjes en foto’s proberen te plaatsen op Facebookpagina www.faceboook.com/wemnl en op website www.wem-nl.eu.
Cor van der Spek treedt op als plaatselijk contactpersoon. (tel. 010-4581637)
Wilt u/wil jij meebidden om bescherming en zegen op het werk?

Verdiepingsdienst zondag 7 juni 2015 – Wie ben jij?

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk

Thema voor de verdiepingsdienst van zondagavond. Wie ben jij? Ben je je werk, je hobby, je kinderen? Ben je je eigen dikke ik? Ben je je brein (Schwaab)? Wat zegt de Bijbel er eigenlijk over? De catechismus vat daarvan iets voor ons samen. Over Gods ideaal en bedoeling en hoe wij daaraan wel/niet beantwoorden.
Wees welkom!
Heb je een profiel op Facebook? Like dan deze pagina en leer meer met je hoofd en je handen vanuit de verdiepingsdiensten.  Met in de week na de kerkdienst elke dag een bijbelgedeelte om te lezen, tips om te doen en vragen die je aan het denken zetten.

Passiezangdienst

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk

We leven op het moment in de tijd voor Goede Vrijdag en Pasen, de lijdenstijd of veertig dagen tijd. Op diverse plaatsen wordt deze tijd gemarkeerd door uitvoeringen van passiespelen of passiemuziek zoals de Mattheuspassion. Ook op 8 maart zullen we in de middagdienst van 16:00 u met liederen, lezingen en gebeden stil staan bij deze periode in het kerkelijk jaar. We zingen passieliederen van de ouderen, maar ook van de jongeren, traditioneel begeleid en minder traditioneel. Op deze wijze willen we stil staan bij het lijden van onze Heer.

Bij de diensten (t/m 15-3)

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk

We leven weer in de veertig dagen tijd naar Kruis en Opstanding toe.
Dr. A.F. Troost schreef hierover:
“Het bloed van Jezus.
Een God die Zijn Zoon als offer aanvaardt.
Orakeltaal?
Nee, zegt de kerk, de eeuwen door. Nee, dit is geen orakeltaal.
Het is de taal van de liefde. Het is de stem van God zelf, die een mens gegeven heeft in wie Hij zelf aanwezig was: Jezus. Een offer? Ja, God heeft het heel ver laten komen met Zijn kind. Maar de duisternis kreeg niet het laatste woord. De chaos is overwonnen.
Het paaslicht breekt door de oer-nacht heen.
Christus is de mens zoals God ons bedoelde. En daarom was Zijn bloed niet tevergeefs.
Zijn bloed reinigt, maakt schoon, wast af. Zijn bloed is goed – Zijn bloed is ons leven.”
Vanuit dit geloof zien we uit naar de diensten in de Lijdenstijd.
Liefde zijt Gij, o God,
liefde en geen haat.
Licht zijt Gij, o God,
licht en geen duisternis.
Leven zijt Gij, o God,
leven en geen dood.
Wij weten:
Uw liefde is verborgen,
Uw licht houdt zich schuil,
Uw leven sluimert als het zaad.
Soms roepen wij,
soms schreeuwen wij,
niet langer in staat
Uw Woord te geloven,
niet langer geduldig
wachtend op U.
Soms is er zoveel
dat ons doet twijfelen,
zoveel dat ons opstandig maakt
en ons doet vervloeken
de dag van onze geboorte.
Voor Hem die tot het bittere einde
geloofde in Uw liefde,
voor Hem die het licht is
in onze duisternis,
het leven in onze dood –
voor Hem danken wij
Uw Heilige Naam.
Liefde zijt Gij, o God,
ons licht
en ons leven.
Er staan bijzondere diensten op het programma. Zondag 8 maart is er, zoals we gewoon zijn in de lijdenstijd, de passiezangdienst. Onder leiding van ouderling Simon Baars wordt een samenkomst gehouden met momenten van bezinning en reflectie en natuurlijk het zingen van (passie)liederen. Woensdag 11 maart gaat ds. G.J. van den Bos uit Ede voor bij de biddag voor gewas en arbeid; als gemeente willen we bidden voor de oogst en voor ons werk. Zondag 15 maart zal o.l.v. ds. A.J. Mouw uit Giessen om 15.30 uur een feestelijke ICAD-dienst plaatsvinden.
Gezegende diensten toegewenst.

Domino Day met bakstenen/bouwstenenactie voor Muanda

Categorie: Christelijke Gereformeerde Kerk Hervormde Wijkgemeente Schollevaar

Een van de laatste acties waarmee we de financiering van de eerste fase van de school in Muanda DR Congo rond hopen te krijgen is een bakstenen domino op vrijdag 23 mei.
We zijn ontzettend blij dat dit georganiseerd kan worden in samenwerking met basisschool Het Baken in Capelle a/d IJssel. In het kader van het 35 jarig bestaan hebben zij besloten om hierbij ons project te steunen. In de klassen komt op papier een stuk van de gevel te hangen van de school die gebouwd gaat worden. De kinderen van alle groepen gaan ‘stenen’ verkopen’ voor €1 per stuk, waarbij elke verkochte steen een sticker oplevert, waarmee de gevel kan worden ingevuld.
Ook in de kerk komt in zaal 1 een tekening van dezelfde gevel te hangen. Hier zal een spaarpot bij staan, waar mensen een bijdrage in kunnen doen om zo stickers/stenen te kopen.
Stenen kopen kan ook door het overmaken van een bedrag op de rekening van WEM-Nederland, rekening NL04 ABNA 0429 4691 52 o.v.v. ‘Stenen voor Muanda’.
Uiteindelijk hopen we minimaal 3000 stenen te verkopen. Helpt u en help jij mee?
Het parcours met de bakstenen wordt op vrijdag 23 mei opgebouwd op en bij het schoolplein van Het Baken. Om 15.30 uur wordt de eerste steen omgegooid. Hoe lang het duurt voordat 3000 stenen zijn gevallen weten we niet, maar het belooft in ieder geval een spektakel te worden wat je niet mag missen.
Meer informatie is te krijgen via info [at] wem-nl [dot] eu.