Soos

SOK, wat is dat nou?

Als je aan mij vraagt; “de Sok, wat is dat nou?” dan zou ik daar geen direct antwoord op kunnen geven. ‘De Sok’: ‘een plaats van ontmoeting van jeugd’, ‘een plaats voor ontwikkeling en bewustwording van je geloof’, en ‘het ontdekken van het geloof met je leeftijdsgenoten’, zouden allemaal antwoorden kunnen zijn op deze vraag.

Er komen in de kerk wel eens posters voorbij op het scherm en er wordt door verschillende mensen weleens gesproken over ‘de Sok’. Maar wat betekent dit nou, voor wie is dit en wat gebeurt hier allemaal? Ik zal proberen om hier kort wat over uit te leggen.

Allereerst de naam SOK, waar slaat dit op? Soos Ontmoetings Kerk is waar onze afkorting voor staat. De SOK is bedoeld voor een extra ontmoeting tussen jongeren uit de kerk (maar ook zeker voor jongeren buiten de kerk), om eens in de maand een gezellige avond te mogen hebben waar God, geloof en vriendschap centraal staan.

De inloop op deze avonden is  rond half 8 en we beginnen om 8 uur met het programma (tenzij anders aangegeven). We beginnen elke avond met koffie, thee of wat fris en even bijkletsen om vervolgens met elkaar wat serieuzer te mogen nadenken over bepaalde thema’s rond het geloof. Na het serieuze gedeelte is er ook nog voldoende tijd om gewoon lekker te socializen en om met elkaar een hapje en een drankje te doen!

Het mooie van deze avonden is dat we sprekers hebben die variëren in leeftijd en achtergrond, wat maakt dat elke avond weer een verrassing  is.

De data van de avonden zullen aan de start van het nieuwe seizoen op verschillende manieren bekend gemaakt worden, denk aan Facebook of aan flyers in de kerk. Ik hoop dat jullie gewoon eens langs komen om te kijken wat ‘de Sok’ nou voor jou betekent of kan betekenen!

We zitten in het dorpshuis achter de Dorpskerk in Capelle.
Adres: Kerklaan 2, 2903 BE Capelle aan den IJssel

 

Bij vragen kunnen jullie een van ons gewoon aanschieten!

 

Tot ziens en tot snel!

 

Namens het Sok-team,

 

Henk- Jan Schippers

Marit Muit

Emma Baars

Frank van der Wildt