Zieken- en ouderenpastoraat

Het is in onze gemeente de gewoonte om de zieken die in het ziekenhuis liggen te bezoeken. Ook mensen die in het verpleeghuis of revalidatiecentrum verblijven, worden bezocht. Mensen die langdurig ziek zijn, maar gewoon thuis zijn, worden ook met enige regelmaat bezocht. Zowel Clea van Tienhoven als ds. Eddy de Kruijf verzorgen dit bezoek.

Als broeders en zusters hebben wij de taak om naar elkaar om te zien. In Galaten 6:2 staat: “Draag elkaars lasten.” We moeten elkaar helpen en bijstaan, juist in tijden van ziekte. Het bezoek wordt gewaardeerd en ook de vele kaarten die mensen ontvangen uit de gemeente doen de zieken goed. In het ziekenhuis wordt vaak door andere patiĆ«nten en het personeel gezegd dat ze kunnen zien of iemand bij een kerk hoort door de vele kaarten die er hangen. Dat is goed en zo laten we Gods liefde schijnen naar elkaar als broeders en zusters en de mensen om ons heen.

Bent u ziek, kent u iemand die ziek is of naar het ziekenhuis moet? Geef dit dan door aan ds. Eddy de Kruijf. De melding komt terecht in de weekbrief en er wordt voorbede gedaan. Ook wordt er een melding gedaan bij de mensen van het zieken- en ouderenpastoraat, die dan zo spoedig mogelijk de zieke bezoeken.

Clea van Tienhoven
010-4218721

ds. E.G. (Eddy) de Kruijf
010-2108971
dekruijf [at] live [dot] nl