Godsdienstonderwijs openbare scholen

In Capelle aan den IJssel zijn twee enthousiaste leerkrachten met onderwijsdiploma werkzaam, namelijk Marjanne van ’t Hul en Marian Steenwoerd. Zij bereiken per week circa 460 leerlingen op de openbare basisscholen.

Sommige leerlingen weten helemaal niets over God of hebben alleen de naam van God wel eens gehoord, omdat mensen vloeken. Wat een feest om zoveel leerlingen verhalen te mogen vertellen uit de Bijbel. Ook leren de kinderen liedjes, krijgen ze werkjes, kleurplaten of tekenen ze zelf iets. Na sommige verhalen mogen ze een (gedeelte van een) dvd kijken en zo af en toe spelen we een verhaal na.

De vragen van kinderen zijn heel belangrijk. Ouders geven hun kind(eren) op voor deze lessen voor één schooljaar. Elk jaar is er een opgavemoment. In Capelle geldt deze opgave voor groep zes, zeven en acht. Één schoollocatie heeft gekozen voor groep vijf en zes.

In 2013 is een officiële begeleidingscommissie (kerk-breed) voor het godsdienstonderwijs van start gegaan, waar de twee Marjannes erg blij mee zijn. Elk jaar krijgen nieuwe leerlingen een Bijbel (Groot Nieuws Bijbel)! Dat is voor de leerlingen een grote schat! Het is van groot belang dat er voor dit mooie werk gebeden wordt. Bidt u mee?

Marian Steenwoerd
steenwoerd [at] scarlet [dot] nl