Schoenendoosactie

Jaarlijks wordt door de Hervormde Wijkgemeente Schollevaar de schoenendoosactie gehouden. Deze actie wordt georganiseerd door Stichting “De Samaritaan” en heet “Actie4Kids”. Met deze actie worden duizenden kinderen in Afrika en Oost-Europa blij gemaakt door voor hen een schoenendoos te versieren en te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. De schoenendozen gaan naar kinderen die leven in moeilijke omstandigheden. Je kunt daarbij denken aan kinderen in weeshuizen, sloppenwijken of vluchtelingenkampen. De schoenendozen worden verscheept naar kinderen in Afrika en Oost-Europa. Meer informatie is te vinden op de website www.actie4kids.org.

De actie vindt elk najaar plaats. In oktober komt een nieuwsbrief uit waarin onder meer staat wanneer en waarheen de schoenendozen gebracht kunnen worden. Bijbehorend folder- en postermateriaal zal dan te vinden zijn in de hal van de kerk. De dozen moeten in ieder geval voor begin december ingeleverd te zijn. Daarna worden ze vanaf een centraal verzamelpunt door de organisatoren naar de plaats(en) van bestemming gebracht. Met jouw schoenendoos kan je een kind enorm blij maken!

Als jij nog vragen hebt kan jij contact opnemen met de Helma Houtman, jeugddiaken van de Hervormde Wijkgemeente Schollevaar.

Helma Houtman
hhoutman [at] ontmoetingskerkonline [dot] nl