Jeugddienst

Jaarlijks worden er met hulp van de jongeren een aantal diensten georganiseerd speciaal voor de jeugd. In het voor- en najaar staat er een jongerendienst op het programma. Voor en na de zomervakantie wordt een jeugdzangdienst georganiseerd en op de zondag voor de herfstvakantie een schoolkerkdienst. Daarnaast wordt één maal per twee jaar een kinderdienst georganiseerd.

De jongerendiensten worden ’s ochtends gehouden, waarbij jongeren uit de gemeente zang, muziek, creatief moment (bijv. een sketch) en de schriftlezing verzorgen. De gemeentezang wordt begeleid met een band. De jeugdzangdiensten worden ’s middags om 16:00 uur gehouden waarbij de muziek verzorgd wordt door een band. Om de jongerendiensten voor te bereiden, wordt een aantal weken voor de dienst een ‘kick-off’ georganiseerd. Dan denken we met elkaar na over het thema, de liederen en wie wat wil doen tijdens of voor en na de dienst.

Na afloop van de jongerendiensten houden we een “Keek op de Preek” waarin we met elkaar nadenken over wat er gezegd is in de diensten. We gaan hier op een creatieve manier mee aan de slag gaan.

Hou je van zingen, toneelspelen, bespeel je een instrument of wil je op een andere manier meehelpen bij de jongerendiensten, geef je dan op!

Simon Baars
sijobaars [at] ziggo [dot] nl

Gerrit Wiltink
gerrit [at] wiltink [dot] org